Білий рис з піджаркою із стручкової квасолі

Другі страви

Білий рис з піджаркою із стручкової квасолі

Вегетаріанська їжа має величезний кулінарний потенціал. Іноді виникає ситуація, коли один чи кілька членів сім'ї воліють вегетаріанство. Це треба враховувати в приготуванні домашніх страв.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

Рис
1 склянка

Квасоля зелена стручкова
200 грам

Помідори консервовані зелені
1 штука

Цибуля ріпчаста
Штуки

Кетчуп
2 столових ложки

Рослинна олія
2 столових ложки

Приправа (овочева)
1 чайна ложка

Сіль
Чайні ложки

Перець червоний гострий солоний
5 грам

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    З вегетаріанського страви зробити м'ясну страву - це досить просте завдання. Можна вважати його гарніром і додати відварну сосиску або курячу ногу, але можна зробити цікавіше. Приготувати будь-яке м'ясо і додати його в вегетаріанську їжу. Якщо поставити зворотну задачу, то її рішення буде непоказним. Так як гарнір просочений м'ясним соусом, вегетаріанець, швидше за все, відмовиться від нього. Вегетаріанці - це наші люди, їх смаки, кулінари, повинні поважати. Приготуємо необхідні продукти для нашого страви. Стручкова квасоля з домашніх грядок (можна з магазину) була відварити і заморожена в минулому році. Пора знищити її залишки.
    Белый рис с поджаркой из стручковой фасоли

  • 2
    Промиємо рис в теплій воді. Закип'ятимо воду в каструлі, додамо сіль і поставимо варити рис на малому вогні. Поки вариться білий рис, зробимо заправку. Дрібно наріжемо лук і маринований помідор, покладемо в сковороду з рослинним маслом і поставимо на обжарку. Помідор значно прикрасить прісний смак стручкової квасолі. Додамо кілька колечок солоного гострого перцю.
    Белый рис с поджаркой из стручковой фасоли

  • 3
    Коли цибуля набуде золотистий відтінок, додаємо в сковороду, заморожену стручкову квасолю, розтопити льоди і згасимо все разом хвилин 5. Стежимо за рисом. Припиняємо варити, коли вода на поверхні майже википіла, а рис залишився трохи твердим. Вимикаємо вогонь і накриваємо рис. Він дійде до готовності через 15 хвилин.
    Белый рис с поджаркой из стручковой фасоли

  • 4
    Потім додаємо кетчуп, приправи і трохи води. Секретна добавка - чайна ложка цукру. Виробники кетчупу зазвичай соромляться вказувати наявність крохмалю в ньому. Крохмаль при нагріванні густіє, а це нам на руку. Тушкуємо нашу піджарку п'ять хвилин, до випаровування води і загустіння підливи. Блюдо готове.
    Белый рис с поджаркой из стручковой фасоли

  • 5
    Подаємо на стіл, прикрасивши рис і овочеву складову петрушкою і кропом, свіжими помідорами й огірками. Для м'ясоїдів можна відварити сардельку і покласти на блюдо. Місце дозволяє. Проявіть фантазію і всі будуть задоволені, включаючи наших улюблених вегетаріанців.
    Белый рис с поджаркой из стручковой фасоли

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок