Торт "Пташине молоко" на яєчних білках

Десерти

Торт "Пташине молоко" на яєчних білках

Торт "Пташине молоко" завжди бажаний на будь-якому торжестві, так як дивує своїм неповторним смаком. Приготуєте його за таким рецептом і теж приємно здивуйте своїх друзів і рідних.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
15

Яйце куряче
3 штуки

Сода харчова
1 чайна ложка

Цукор
1 склянка

Борошно пшенична
1 склянка

Соняшникова олія
10 мілілітрів

Білок яєчний
6 штук

Желатин
25 грам

Мінеральна вода
75 мілілітрів

Цукор
100 грам

Масло вершкове
150 грам

Молоко згущене
120 грам

Чорний гіркий Шоколад
100 грам

Лимонна кислота
Чайні ложки

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Для початку потрібно зробити основу для торта - бісквітний корж. Для цього в миску розбиваємо 3 курячих яйця і додаємо 1 склянку цукру.
    Торт

  • 2
    Блендером або міксером збиваємо в густу піну. Акуратно додаємо просіяне борошно. Перемішуємо. І гасимо оцтом соду. Злегка ложкою збиваємо отриману масу.
    Торт

  • 3
    Розігріваємо духовку. Деко змащуємо олією. Вливаємо в нього бісквітну масу і відправляємо в духовку. Печемо 15-20 хвилин на середньому вогні. Коли корж спечеться поставити його у форму, де буде формуватися майбутній торт. Бажано, щоб лист був роз'ємний.
    Торт

  • 4
    Тим часом в неглибоку піалу або інший посуд, яку можна ставити в мікрохвильову піч насипаємо желатин, половину лимонної кислоти і 100 грам цукру. Заливаємо водою і відставляємо в сторону, щоб желатин набух.
    Торт

  • 5
    Беремо іншу миску, кладемо в неї вершкове масло кімнатної температури і згущене молоко.
    Торт

  • 6
    Збиваємо пару хвилин блендером, щоб утворився масляний крем.
    Торт

  • 7
    У яєчні білки додаємо іншу половину лимонної кислоти і збиваємо блендером до утворення хорошої піни приблизно 4-5 хвилин.
    Торт

  • 8
    Набряклий желатин відправляємо в мікрохвильову піч для розчинення. Приблизно на 1,5 хвилини, але в процесі потрібно виймати і перемішувати, а також не дати желатину закипіти.
    Торт

  • 9
    Потім гарячий желатин тонким струменем вливаємо у збиті білки і продовжуємо постійно збивати. Маса буде збільшуватися. Після продовжуємо збивати 2-3 хвилини. Потім по столовій ложці в цю масу додаємо масляного крему і також збиваємо без зупинки.
    Торт

  • 10
    Виходить однорідна консистенція. Її вливаємо зверху на бісквітний корж і відправляємо в холодильник хоча б на 20-30 хвилин. Поки торт в холодильнику, розтоплюємо плитку чорного шоколаду. Виймаємо торт і поливаємо шоколадом зверху і знову в холодильник. Через 15 хвилин виймаємо торт з допомогою рознімних боків і подаємо на стіл.
    Торт

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок