Печені баклажани на зиму

Страви з овочей

Печені баклажани на зиму

Не дивлячись на те, що баклажани круглий рік є в магазині, заготівля печених баклажанів дуже виручає в тих випадках, коли на швидку руку хочеться приготувати щось оригінальне.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
2

Баклажан
5 кілограм

Сіль
за смаком

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Варіанти використання печених баклажанів: 1) ікра: збити міксером і додати майонез, зелень і часник; 2) салат порізати шматочками, додати помідори, болгарський перець, ріпчасту цибулю, зелень, заправити соняшниковою олією; 3) суп-пюре: збити міксером, додати плавлений сирок, довести до кипіння, заправити рубаною зеленню кінзи, товченими горіхами, сметаною.

  • 2
    Баклажани запекти в духовці.
    Печеные баклажаны на зиму

  • 3
    Коли овочі стануть м'якими, дістати з духовки.
    Печеные баклажаны на зиму

  • 4
    З теплих баклажанів зняти шкірку, відрізати плодоніжки.
    Печеные баклажаны на зиму

  • 5
    Щільно укласти в банку, додати сіль із розрахунку одна чайна ложка на півлітра, закатати.
    Печеные баклажаны на зиму

  • 6
    Стерелизовать півгодини. Укутати до остигання.

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок