Хочу розвіяти міф про те, що варення з м'яти виходить яскраво-зеленого кольору! М'ята, як і всі рослини, стає бурим при варінні, тому даний варення з м'яти - світло-коричневе!
Інгредієнти:
Кількість порцій:
2 М'ята 1 пучок
|
Цукор 400 грам
|
Вода 1 склянка
|
Вода 1 їдальня ложка
|
Лимон Штуки
|
У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
Новий лист покупок
Покрокова інструкція:
1
Беремо пучок м'яти, який можемо обхопити двома долоньками і ретельно промиваємо його. Стебла нам не знадобляться, тому відриваємо тільки листя і квіти.
2
Можна відразу рвати їх в казан або іншу антипригарну посуд. Третина з маси відкладаємо для подрібнення.
3
Решту масу засипаємо цукром і заливаємо склянкою води. Нарізаємо лимон і ставимо на вогонь. Варимо приблизно 10-15 хвилин до легкого загусання. Аромат при цьому варто невимовний!
4
Потім проціджуємо все з допомогою друшляка і вливаємо проціджене варення назад у казан.
5
У комбайні або подрібнюємо блендером залишок свіжої маси, додавши в нього цукор і ложку води і додаємо до варенню. Кип'ятимо рівно 5 хвилин і розливаємо по банках.
6
Варення виходить соковитим і ароматним, без явного присмаку ментолу. Дуже смачно!