Салат з кальмарів "Святковий"

Салати

Салат з кальмарів "Святковий"

Замість звичної ковбаси краще додати кальмари, як в цьому рецепті, при цьому прикрасити блюдо листям салату, вийде святковий і апетитний салат.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
2

Кальмар
5 штук

Огірок солоний
1 штука

Картопля
1 штука

Яйце куряче
2 штуки

Морква
1 штука

Цибуля ріпчаста
1 штука

Сіль
за смаком

Майонез
5 столових ложок

Салат айсберг (листовий салат)
50 грам

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Кальмари розморожуємо при кімнатній температурі, знімаємо шкірку, промиваємо проточною холодною водою, видаляємо нутрощі. Укладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою, солимо 1/2 ч. ложки солі. Після закипання варимо хвилин 10. Зливаємо навар і остуджуємо.
    Салат из кальмаров

  • 2
    Відварюємо овочі, картоплю і моркву до готовності. Можна в одній каструлі. Яйця варимо 7-8 хвилин після закипання, заливаємо холодною водою. Всі очищаємо від шкірки.
    Салат из кальмаров

  • 3
    Нарізаємо тонкими смужками овочі та яйця, поміщаємо в одну ємність.
    Салат из кальмаров

  • 4
    Кальмари розрізаємо навпіл і нарізаємо півкільцями.
    Салат из кальмаров

  • 5
    Огірок нарізаємо тонкими брусочками і зливаємо зайву рідину, в салаті вона не знадобиться.
    Салат из кальмаров

  • 6
    Цибулину беремо середнього розміру. Розрізаємо на 4 частини і шаткуємо тонкими часточками. Замочуємо на пару хвилин в окропі і перекладаємо в салат.
    Салат из кальмаров

  • 7
    Заправляємо Салат майонезом, при бажанні солимо. Салатник прикрашаємо листовим салатом.

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок