Курча, тушкована з картоплею і вершками

Страви з м'яса

Курча, тушкована з картоплею і вершками

Це блюдо відомо мені з далеких дитячих часів. У селі завжди додавали молоко в тушкована картопля. Потрібно молода курка або курча. Швидкість приготування вигідно відрізняє цю страву.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

Курча
1 штука

Картопля
500 грам

Морква
1 штука

Цибуля ріпчаста
1 головка

Вершки 20%
1 склянка

Сіль
Чайні ложки

Лавровий лист
2 штуки

Рослинна олія
3 столових ложки

Зелень
Пучка

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    В наших краях все більш популярними стають молоді курчата, вагою до 1 кг. Вони надходять у продаж охолодженими тушками, коштують недорого і готуються дуже швидко. Курчати необхідно промити в теплій воді і відокремити від нього всі кінцівки і обидва шматка білого м'яса з грудини. З решти арматури можна зварити непоганий легкий бульйон. Наливаємо в глибоку сковороду або невеликий казан кілька ложок рослинного масла. Ставимо на вогонь і закладаємо в посуд шматки курчати. Нехай гаситься в маслі і у власному соку на середньому вогні.
    Цыпленок, тушеный с картофелем и сливками

  • 2
    Почистимо кілька бульб картоплі. Поріжемо його на досить великі кубики.
    Цыпленок, тушеный с картофелем и сливками

  • 3
    Розберемося з морквою і цибулею. Необхідно почистити і промити ці овочі.
    Цыпленок, тушеный с картофелем и сливками

  • 4
    Курча потушился хвилин 10, він навіть не зарум'яниться. І це нормально. Ми готуємо тушковану, ніжну і дієтичну їжу.
    Цыпленок, тушеный с картофелем и сливками

  • 5
    В наш посуд можна закладати картоплю. Причому, необхідно помістити картоплю ближче до дна посуду. А шматки курчати витягнути наверх. Це легко зробити звичайною столовою ложкою. Додаємо сіль і продовжуємо тушкувати під кришкою. Зменшуємо вогонь.
    Цыпленок, тушеный с картофелем и сливками

  • 6
    Постараємося нарізати моркву і цибулю дрібніші. Додаємо ці овочі в приготоване блюдо.
    Цыпленок, тушеный с картофелем и сливками

  • 7
    Додаємо у наше блюдо приправу для курки (намагайтеся контролювати сіль, приправи її буває дуже багато!) і склянка вершків звичайної жирності. Все акуратно перемішуємо і продовжуємо тушкувати на малому вогні.
    Цыпленок, тушеный с картофелем и сливками

  • 8
    Приготуємо зелень. Петрушка і листя пастернаку з зеленим цибулею, трохи кропу. Все це багатство з свого городу дрібно наріжемо і помістимо в нашу ємність. Додамо лавровий лист. Прянощів цілком достатньо для дієтичної їжі. Готовність страви визначаємо по картоплі.
    Цыпленок, тушеный с картофелем и сливками

  • 9
    Тушкуємо все компоненти ще кілька хвилин і прибираємо з вогню. Курча, тушкована з картоплею і вершками, готовий.
    Цыпленок, тушеный с картофелем и сливками

  • 10
    Подаємо курча з картоплею в глибоких тарілках. Цю страву можна їсти ложкою, так як кількість підливи в ньому досить велико. В міру ситна, ніжна, без всяких поджарок і гострих перців, корисна їжа.
    Цыпленок, тушеный с картофелем и сливками

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок