Заготовка "Борщ" на зиму

Перші страви

Заготовка "Борщ" на зиму

У сезон заготовок з сезонних овочів можна приготувати заправку під назвою "Борщ", вона значно економить час приготування улюбленого борщу.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
7

Капуста білоголова
1 кілограм

Буряк
1 кілограм

Морква
1 кілограм

Цибуля ріпчаста
Кілограма

Помідор
Кілограма

Петрушка
1 пучок

Цукор
Склянки

Сіль
3 столових ложки

Оцет 9%
2 столових ложки

Соняшникова олія
300 мілілітрів

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Всі перераховані в рецепті овочі і зелень промити проточною водою. З буряка, моркви і цибулі зняти шкірку. З капусти зняти перші листи.
    Заготовка

  • 2
    Шаткуємо тонкими смужками капусту. Не раз у своїх рецептах озвучувала, що, якщо є комбайн з шатківницею, то робота в рази швидше. Якщо жн його немає, то вашим помічником буде ножа.
    Заготовка

  • 3
    Буряк і моркву подрібнюються на тертці з великими зубцями лез. Цибулю нарізаємо кубиками.
    Заготовка

  • 4
    Помідори нарізаємо кубиками, вони можуть бути не дуже дрібного розміру, надалі все утушится. Петрушку бажано нашаткувати дрібно.
    Заготовка

  • 5
    У глибоку каструлю занурюємо всі овочі одночасно, крім петрушки, її додамо за 15 хвилин до закінчення. Посипаємо сіллю і вливаємо олію, встановлюємо каструлю на плиту, тушкуємо 40 хвилин.
    Заготовка

  • 6
    В середині гасіння додаємо цукор, а за пару хвилин до приготування додаємо оцет, вимикаємо. У підсумку виходить овочева маса приємного червоного кольору з сильним ароматом.
    Заготовка

  • 7
    У гарячому вигляді розкладаємо в стерилізовані банки, закутуємо і даємо повністю охолонути.
    Заготовка

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок