Бездріжджове (прісне) тісто широко використовується для приготування різних страв. З нього чудово виходить будь-яка солодка або не солодка випічка, в тому числі і невеликі булочки до чаю.
Інгредієнти:
Кількість порцій:
4 Кефір 3,2% Склянки
|
Борошно пшенична 1,5 склянки
|
Яйце куряче 1 штука
|
Цукор 3 столових ложки
|
Сода харчова Чайні ложки
|
Какао-порошок 2 столових ложки
|
Рослинна олія 1 їдальня ложка
|
У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
Новий лист покупок
Покрокова інструкція:
1
Підготуємо компоненти для замішування тіста. Звичайна пшеничне борошно, трохи рослинного масла (булочки будуть смачніше, якщо застосувати вершкове масло), цукор, какао, півсклянки кефіру і одне яйце. Чим більше масла, тим більше «пісочним» буде готовий виріб. В якості розпушувача візьмемо звичайну питну соду. Кефір - це кисле середовище, сода - лужне середовище, значить, реакція з утворенням вуглекислого газу, який разрыхлит тісто, повинна відбутися.
2
У кого є хлібопічка, то можна позаздрити. Це - відмінний тістоміс. Я просто закладаю туди компоненти і на самому простому режимі при відкритій кришці бачу, як вона старається і робить за мене всю цю нелегку роботу. Мені залишається дістати готове тісто через 15 хвилин безперервного перемішування. Викладаємо його на дошку, посипану борошном.
3
Можна відривати шматочки тіста і, використовуючи борошно і руки, скачувати кульки, наші майбутні булочки. Цей метод хороший, коли є окомір. Багато роблять набагато простіше - ріжуть ножем куля з тіста на рівні частини. Кілька разів навпіл, кожну половинку - ще раз навпіл і проблема вирішена.
4
Змащуємо деко олією і викладаємо на нього готові булочки. Вони в такому вигляді повинні трохи постояти в теплі і трохи піднятися. Потім завантажуємо деко в духовку і виробляємо випічку при 150 градусах хвилин 30-35. Булочки готові. Я поклав зовсім трохи рослинного масла, тому булочки вийшли більш щільні і тверді. Що поробиш? Якщо їдці - вегетаріанці. Застосування одного курячого яйця, потрібна вмовляння і особливі дозволи... Не хочуть вершкове масло - нехай гризуть пряники.
5
Булочки з какао з прісного тіста готові. Подаємо до чаю. Можна порізати булочки на часточки і запекти відмінні сухарики.