Булочки з какао з прісного тіста

Випічка

Булочки з какао з прісного тіста

Бездріжджове (прісне) тісто широко використовується для приготування різних страв. З нього чудово виходить будь-яка солодка або не солодка випічка, в тому числі і невеликі булочки до чаю.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

Кефір 3,2%
Склянки

Борошно пшенична
1,5 склянки

Яйце куряче
1 штука

Цукор
3 столових ложки

Сода харчова
Чайні ложки

Какао-порошок
2 столових ложки

Рослинна олія
1 їдальня ложка

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Підготуємо компоненти для замішування тіста. Звичайна пшеничне борошно, трохи рослинного масла (булочки будуть смачніше, якщо застосувати вершкове масло), цукор, какао, півсклянки кефіру і одне яйце. Чим більше масла, тим більше «пісочним» буде готовий виріб. В якості розпушувача візьмемо звичайну питну соду. Кефір - це кисле середовище, сода - лужне середовище, значить, реакція з утворенням вуглекислого газу, який разрыхлит тісто, повинна відбутися.
    Булочки с какао из пресного теста

  • 2
    У кого є хлібопічка, то можна позаздрити. Це - відмінний тістоміс. Я просто закладаю туди компоненти і на самому простому режимі при відкритій кришці бачу, як вона старається і робить за мене всю цю нелегку роботу. Мені залишається дістати готове тісто через 15 хвилин безперервного перемішування. Викладаємо його на дошку, посипану борошном.
    Булочки с какао из пресного теста

  • 3
    Можна відривати шматочки тіста і, використовуючи борошно і руки, скачувати кульки, наші майбутні булочки. Цей метод хороший, коли є окомір. Багато роблять набагато простіше - ріжуть ножем куля з тіста на рівні частини. Кілька разів навпіл, кожну половинку - ще раз навпіл і проблема вирішена.
    Булочки с какао из пресного теста

  • 4
    Змащуємо деко олією і викладаємо на нього готові булочки. Вони в такому вигляді повинні трохи постояти в теплі і трохи піднятися. Потім завантажуємо деко в духовку і виробляємо випічку при 150 градусах хвилин 30-35. Булочки готові. Я поклав зовсім трохи рослинного масла, тому булочки вийшли більш щільні і тверді. Що поробиш? Якщо їдці - вегетаріанці. Застосування одного курячого яйця, потрібна вмовляння і особливі дозволи... Не хочуть вершкове масло - нехай гризуть пряники.
    Булочки с какао из пресного теста

  • 5
    Булочки з какао з прісного тіста готові. Подаємо до чаю. Можна порізати булочки на часточки і запекти відмінні сухарики.
    Булочки с какао из пресного теста

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кулінарія" без кавичок