Харчо

Перші страви, Супи

Харчо

Це дуже смачне грузинське блюдо вже давно стало інтернаціональним. Смачний суп харчо, з гармонією гостроти спецій, кислоти томатів, добре наситить міцним бульйоном з яловичини, баранини або ж птахи.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
12

М'ясо куряче
1,5 кілограма

Вода
5 літрів

Картопля
Кілограма

Рис довгозернистий
200 грам

Морква
300 грам

Цибуля ріпчаста
2 штуки

Часник
1 головка

Жир курячий
100 грам

Хмелі-сунелі
1 їдальня ложка

Лавровий лист
5 штук

Перець червоний гострий мелений
за смаком

Сіль
за смаком

Сметана 15% жирності
180 грам

Каперси консервовані
за смаком

Томатна паста
150 мілілітрів

Аджика
1 їдальня ложка

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Приготувати міцний м'ясний бульйон з попередньо обсмаженими кістками. У конкретному рецепті, це буде велика жирна домашня курка, попередньо запечений у духовці, зі знятою шкірою.
    Харчо

  • 2
    Коли курочка буде м'якою, дістаємо готове м'ясо з нашого бульйону, і очистивши від кісток і хрящів, ріжемо на маленькі шматочки. Знову закидаємо їх в харчо, одночасно з картоплею, який порізаний кубиками 1х1см. Через п'ять хвилин (від часу закипання картоплі в супі) необхідно додати тщательнейше промитий рис. Пасеруємо на курячому жиру крупно натерту в комбайні моркву, з досить дрібно нарізаною ріпчастою цибулею і порубаним часником.
    Харчо

  • 3
    Солимо за смаком бульйон (ок. 3 ст. ложок), приправляємо гострим перцем,хмелі-сунелі, аджикою, лавровим листом. Хвилин через п'ятнадцять-двадцять наш картоплю з рисом готові. Пасеруємо в нашій заправці і томатну пасту.
    Харчо

  • 4
    Додаємо в пасеровку трохи бульйону.
    Харчо

  • 5
    Вливаємо її в наш практично готовий суп. Тепер необхідно прибрати лавровий лист і наш харчо готовий.
    Харчо

  • 6
    Розливаємо в порційні тарілки. Подаємо з ложкою густої сметани і каперсами.
    Харчо

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок