Цукровий крендель з корицею

Десерти

Цукровий крендель з корицею

Цей рецепт я знайшла в інтернеті і вже неодноразово готувала такі цукрові кренделі зі смаком кориці. Дуже подобається багатошаровість в ньому і хрустка зацукрована скоринка. А рецепт дуже простий.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
2

Дріжджі свіжі (пресовані)
25 грам

Молоко 3,2% жирності
150 мілілітрів

Цукор
3 столових ложки

Сіль
щіпка

Яйце куряче
1 штука

Борошно пшенична
350 грам

Кориця
2 чайних ложки

Ванілін
щіпка

Масло вершкове
80 грам

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Дріжджі кладемо в тепле молоко з дрібкою цукру і даємо їм вспінитися. 30 гр розтопленого теплого масла збиваємо з яйцем і столовою ложкою цукру. Вливаємо дріжджі, додаємо дрібку солі, ванілін і через сито всипаємо борошно.
    Сахарный крендель с корицей

  • 2
    Вимішуємо руками і відставляємо тісто в теплому місці, щоб підійшло (приблизно на годину).
    Сахарный крендель с корицей

  • 3
    Ділимо його на 4 частини. Тісто злегка туге і еластичне, до рук не липне.
    Сахарный крендель с корицей

  • 4
    Кожну розкачуємо товщиною 0,5 див. Змащуємо ароматною помадкою. Для неї потрібно змішати 50 гр вершкового масла, 2 столові ложки цукру і 2 чайні ложки кориці.
    Сахарный крендель с корицей

  • 5
    Закручуємо щільно трубочкою. Розрізаємо джгут уздовж, але не до кінця.
    Сахарный крендель с корицей

  • 6
    Скручуємо як канат і з'єднуємо кінці у кільце. Викладаємо на змащене тонким шаром рослинного масла деко. Випікаємо при 160-180 градусів 25-35 хвилин.
    Сахарный крендель с корицей

  • 7
    Поки ще гарячі, змащуємо цукровим сиропом ( розмішати 1ч.л. цукру і 1 ч. л. води ). Виходить 4 кренделі, раджу збільшити порцію вдвічі.
    Сахарный крендель с корицей

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "шашлик" без кавичок