Розсольник з капустяними фрикадельками

Перші страви

Розсольник з капустяними фрикадельками

Існує багато варіантів приготування цього смачного супу. Він може бути і з грибами, і вегетаріанським. Основні компоненти розсольнику - це перлова крупа і солоні огірки. Вони тут головні.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

Перлова крупа
Склянки

Фарш м'ясний
200 грам

Капуста квашена
150 грам

Цибуля ріпчаста
1 головка

Огірок солоний
1 штука

Морква
2 штуки

Картопля
5 штук

Сіль
1 чайна ложка

Лавровий лист
2 штуки

Зелень
за смаком

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Промиваємо півсклянки перлової крупи, наливаємо 1.5 літра води в каструлю, додаємо трохи солі і ставимо варити перловку на слабкий вогонь.
    Рассольник с капустными фрикадельками

  • 2
    Поки вариться перловка, готуємо фарш. Дрібно рубаємо ножем квашену капусту і трохи (можна половину середньої цибулини) ріпчастої цибулі. Додаємо сіль і мелений чорний перець за смаком. Ретельно перемішуємо фарш. Квашена капуста робить фарш соковитим і покращує його смак.
    Рассольник с капустными фрикадельками

  • 3
    Змочуємо руки теплою водою і робимо фрикадельки середнього розміру, приблизно 4 см в діаметрі. Після того як перлова крупа повариться в самоті 40 хвилин, додаємо в каструлю фрикадельки, підсолюємо бульйон і продовжуємо варити.
    Рассольник с капустными фрикадельками

  • 4
    Готуємо другий головний компонент розсольнику - великий солоний огірок. Його необхідно дрібно покришити. Це - класика розсольнику. Так само нарізаємо залишився лук.
    Рассольник с капустными фрикадельками

  • 5
    Промиваємо картоплю і моркву, чистимо. Моркву дрібно кришимо. Разом з солоним огірком і цибулею вона буде обсмажена на рослинному маслі.
    Рассольник с капустными фрикадельками

  • 6
    Нагріваємо сковороду з олією і обсмажуємо подрібнений солоний огірок, морква і цибуля. Це класична заправка для розсольнику. Додаємо її в суп.
    Рассольник с капустными фрикадельками

  • 7
    Картоплю ріжемо кубиками і опускаємо в каструлю. Продовжуємо варити. Готовність розсольнику визначаємо по картоплі. Слід пам'ятати, що в кислому середовищі картопля трохи «дубіє», цю обставину необхідно враховувати і збільшувати час його приготування. За 5 хвилин до закінчення варіння додаємо приправи і лавровий лист.
    Рассольник с капустными фрикадельками

  • 8
    Подаємо суп на стіл. За канонами, його їдять без добавок. Тому, сметана або майонез пропонуються за бажанням. Для любителів гострого смаку можна запропонувати мелений червоний перець.
    Рассольник с капустными фрикадельками

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "кухня" без кавичок