Існує багато варіантів приготування цього смачного супу. Він може бути і з грибами, і вегетаріанським. Основні компоненти розсольнику - це перлова крупа і солоні огірки. Вони тут головні.
Інгредієнти:
Кількість порцій:
4 Перлова крупа Склянки
|
Фарш м'ясний 200 грам
|
Капуста квашена 150 грам
|
Цибуля ріпчаста 1 головка
|
Огірок солоний 1 штука
|
Морква 2 штуки
|
Картопля 5 штук
|
Сіль 1 чайна ложка
|
Лавровий лист 2 штуки
|
Зелень за смаком
|
У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
Новий лист покупок
Покрокова інструкція:
1
Промиваємо півсклянки перлової крупи, наливаємо 1.5 літра води в каструлю, додаємо трохи солі і ставимо варити перловку на слабкий вогонь.
2
Поки вариться перловка, готуємо фарш. Дрібно рубаємо ножем квашену капусту і трохи (можна половину середньої цибулини) ріпчастої цибулі. Додаємо сіль і мелений чорний перець за смаком. Ретельно перемішуємо фарш. Квашена капуста робить фарш соковитим і покращує його смак.
3
Змочуємо руки теплою водою і робимо фрикадельки середнього розміру, приблизно 4 см в діаметрі. Після того як перлова крупа повариться в самоті 40 хвилин, додаємо в каструлю фрикадельки, підсолюємо бульйон і продовжуємо варити.
4
Готуємо другий головний компонент розсольнику - великий солоний огірок. Його необхідно дрібно покришити. Це - класика розсольнику. Так само нарізаємо залишився лук.
5
Промиваємо картоплю і моркву, чистимо. Моркву дрібно кришимо. Разом з солоним огірком і цибулею вона буде обсмажена на рослинному маслі.
6
Нагріваємо сковороду з олією і обсмажуємо подрібнений солоний огірок, морква і цибуля. Це класична заправка для розсольнику. Додаємо її в суп.
7
Картоплю ріжемо кубиками і опускаємо в каструлю. Продовжуємо варити. Готовність розсольнику визначаємо по картоплі. Слід пам'ятати, що в кислому середовищі картопля трохи «дубіє», цю обставину необхідно враховувати і збільшувати час його приготування. За 5 хвилин до закінчення варіння додаємо приправи і лавровий лист.
8
Подаємо суп на стіл. За канонами, його їдять без добавок. Тому, сметана або майонез пропонуються за бажанням. Для любителів гострого смаку можна запропонувати мелений червоний перець.