Тушковані кабачки з фрикадельками

Вечеря

Тушковані кабачки з фрикадельками

Прекрасне блюдо - фаршировані кабачки. Але це трудомістка блюдо. Так само і голубці. Не дарма були придумані ліниві голубці. Відштовхуючись від цієї ідеї, був придуманий простий рецепт лінивих кабачків.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

Фарш м'ясний
300 грам

Цибуля ріпчаста
2 головки

Часник
7 зубчиків

Перець чорний мелений
Чайні ложки

Сіль
1 чайна ложка

Кабачок
1 штука

Морква
1 штука

Приправа для м'яса
1 чайна ложка

Хмелі-сунелі
Чайні ложки

Рис відварений
Склянки

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Починаємо роботу з м'ясним фаршем. Якщо він був у заморожуванні, його необхідно повністю відтанути. Підійде будь фарш, в тому числі і фарш птиці. У нашому випадку - звичайний аматорський фарш суміш яловичини і свинини.
    Тушеные кабачки с фрикадельками

  • 2
    Спочатку чистимо, а потім ріжемо подрібніше цибулю і часник. Також необхідно відварити чверть склянки рису. Усі ці компоненти завантажуємо в посуд з фаршем, додаємо сіль і чорний мелений перець. Ретельно перемішуємо фарш.
    Тушеные кабачки с фрикадельками

  • 3
    Цей фарш придатний для різних справ: від начинки пирогів до піджарки тефтелькою.
    Тушеные кабачки с фрикадельками

  • 4
    А ми з нього скачаємо кульки-фрикадельки. У мене вони вийшли досить великі. Це все пов'язано з підвищеними швидкостями приготування страви.
    Тушеные кабачки с фрикадельками

  • 5
    Поки фрикадельки відпочивають, ми займемося овочевими компонентами цієї страви. Приготуємо, помиємо і почистимо одну моркву і одну цибулину.
    Тушеные кабачки с фрикадельками

  • 6
    Наллємо у глибоку сковороду три столових ложки рослинного масла і поставимо на вогонь. Дрібно наріжемо моркву, цибулю і помістимо в сковороду. На середньому вогні треба трохи (хвилин 10) обсмажити нашу заправку. Туди ж додаємо наші фрикадельки. Намагаємося далеко не тікати і помішуємо вміст сковорідки.
    Тушеные кабачки с фрикадельками

  • 7
    У цей час чистимо кабачок, не важливо, якого сорту. Це може бути і патисон, гарбуз. Ріжемо кабачок навпіл уздовж плоду.
    Тушеные кабачки с фрикадельками

  • 8
    Одним рухом столової ложки вичищаються все насіння і їх навколишнє м'якоть. Головне підібрати кут нахилу. Після 15-го кабачка я став віртуозом і можу виступати на ринках...
    Тушеные кабачки с фрикадельками

  • 9
    Перемішуємо овочеві компоненти і фрикадельки на сковороді. Цибулю і моркву добре потушились, а фрикадельки навіть трохи обжарились. Настав час вводити основний овоч.
    Тушеные кабачки с фрикадельками

  • 10
    Ріжемо кабачок на великі кубики (стороною приблизно по 2 см) і завантажуємо в сковороду. Посипаємо приправами, сіллю, перцем. Накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 5. Настав час додати склянку води. Можна чистої води, а можна розвести водою півсклянки кетчупу-лечо. Смак готового блюда буде набагато багатшими. Кетчуп можна замінити свіжими помідорами. Тепер необхідно зменшити вогонь і тушкувати до готовності кабачків, приблизно ще 20 хвилин. Можна додати одну чайну ложку цукру. Необхідно регулювати густоту страви, методом википання води. Кабачок може бути соковитим, а може бути і сухим. Тому води наливаємо цілу склянку, а в процесі приготування можна тушкувати без кришки. Кількість рідини при цьому сильно зменшиться.
    Тушеные кабачки с фрикадельками

  • 11
    За 5 хвилин до закінчення приготування страви додаємо трохи хмелі-сунелі, часник і лавровий лист. Тушковані кабачки з фрикадельками готові. Страва має виражений кавказький аромат і кисло-солодкий присмак.
    Тушеные кабачки с фрикадельками

  • 12
    Подаємо в тарілках середньої глибини. Страва багата природним подливом. Можна прикрасити зеленню і додати гострі перчики на край тарілки.
    Тушеные кабачки с фрикадельками

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смаколики" без кавичок