Соус "бешамель"

Соуси

Соус "бешамель"

За назвою здається, що соус мега складний, але соус "бешамель" легко і швидко готувати. У нас вдома він універсальний. В ньому я тушу дитячі тюфтельки, подаю з котлетами і різними гарнірами.

Інгредієнти:


Кількість порцій:
4

Молоко 3,2% жирності
300 мілілітрів

Масло вершкове
1 їдальня ложка

Борошно пшенична
1 їдальня ложка

Цибуля ріпчаста
Головки

Сіль
за смаком

У лист покупок
Вибрати аркуш покупок:
    Новий лист покупок

    Покрокова інструкція:



  • 1
    Ставимо на гарячу конфорку молоко, засипаємо в нього нарізаний цибулю. Коли молоко закипить, додаємо сіль і мускатний горіх. Він посилить смак нашого соусу. Молоко з цибулею має прокипіти хвилин 5, щоб цибуля віддав свої аромати. Тепер молоко потрібно відокремити від провареного лука. Для цього використовуємо ситечко.
    Соус

  • 2
    Тепер на розпечену сковорідку кладемо масло, не переставаем заважати, коли воно розтопиться, відразу додаємо борошно. Починаємо потроху вливати молоко.
    Соус

  • 3
    Не даємо утворюватися грудочок - постійно заважаємо. Даємо соусу прокипіти. Бачимо, що почав гуснути - відкладаємо в сторону.
    Соус

  • 4
    Соус "бешамель" готовий. Переливаємо в блюдо.
    Соус

  • Рекомендуємо кулінарні рецепти:
    Додати коментар
    Ваше ім'я:  

    Напишіть слово "смакота" без кавичок