Тістечка «Буше»

Десерти

Пірожние Буше

«Буше» - мої улюблені тістечка. Чи має до них відношення відомий французький художник Франсуа Буше, невідомо, однак, назва цих чудових і вишуканих тістечок французьке. Готувати їх нескладно. Потрібно тільки добре збити білки і жовтки окремо. А щоб вони добре збили, потрібно дуже акуратно відокремлювати білки від жовтків, щоб не потрапив випадково жовток в білок, в цьому випадку білки не зіб'ють як треба. Сгущенку слід брати пожирнее, тоді крем буде густіше.


Такі тістечка добре підійдуть і до свята, і на повсякденне чаювання з сім'єю або друзями.


Інгредієнти до рецепту:


Тісто:



  • Яйця курячі - 7 штук

  • Борошно - 1 склянка

  • Цукор - 6 столових ложок

  • Цукор ванільний - 1 пакетик


Крем:



  • Вершкове масло - 150 грам

  • Молоко згущене - 8 столових ложок


Глазур:



  • Вершкове масло - 1 столова ложка

  • Какао - 2 столові ложки

  • Цукор - 12 столових ложок

  • Вода - 10 столових ложок


Готуємо тістечка «Буше»


Беремо яйця, відокремлюємо білки від жовтків, виливаємо білки і жовтки в різні миски. Білки збиваємо з цукром. Для цього половину порції цукру потроху додаємо в білки, одночасно збиваємо до тих пір, поки не вийде пишна і густа піна.


Пірожние Буше

Крок 1


Беремо миску з жовтками, збиваємо з рештою цукром до тих пір, поки не збільшиться обсяг жовтків в 2-3 рази. Цукор повинен розчинитися повністю.


Третю частину обсягу збитих білків з'єднуємо з збитими з цукром жовтками, досипати потихеньку борошно і все перемішати. Потім беремо інші 2/3 обсягу білків, додаємо потроху білки в тісто, акуратно ложкою заважаємо масу знизу вгору, тісто виходить однорідне.


Пірожние Буше

Крок 2


Деко вистилає папером пергаментним. Тісто переміщаємо в кондитерський мішок, формуем коржі на папір, на невеликій відстані один від одного, приблизний діаметр коржів 6 см. Випікаємо при температурі 200 градусів в духовці. Час випічки 15 хвилин. Приготовлені коржі-заготовки остужіваем.


Готуємо крем. Масло заздалегідь викладаємо на стіл при кімнатній температурі, воно повинно розм'якшитися. З'єднуємо згущене молоко і масло, збиваємо. Сгущенку додаємо до маслу тонкою цівкою. Маса виходить пишна.

Змащуємо кремом випечені коржі, з'єднуємо по 2 разом.


Готуємо глазур. У каструлю наливаємо воду, додаємо цукор, кип'ятимо воду з цукром 10 хвилин, варимо сироп. Ставимо сироп для охолодження. У теплий сироп кладемо какао, добре перемішуємо, додаємо м'яке масло вершкове, ще перемішуємо.


Вмочуємо з одного боку тістечка в глазур, даємо глазурі застигнути. Подаємо до чаю тістечка.


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок