Кекс з цукіні

Випічка, Десерти

DSC 5601 Кекс з цуккіні

250 гр пшеничного борошна,

300 гр цукіні,

100 мл оливкової олії,

2 ч.л. розпушувача,

1 зубчик часнику,

3 яйця (маленьких),

1 ч.л. солі,

0,5 ч.л. ченого перцю.


Кекс з цукіні - це закусочний кекс. Текстура кексу виходить волога та дуже ніжна. Такий кекс стане прекрасним доповненням до чаю, легкому супу, салату або як основа для бутербродів.


Інгредієнти:

DSC 5581 Кекс з цуккіні



1. Нагріваємо духовку до 170 градусів.

Просіваємо борошно, розпушувач, сіль і перець. Перемішуємо.

DSC 5582 Кекс з цуккіні



2. Додаємо натерті на крупній тертці цукіні. Видавлюємо туди ж часник і добре перемішуємо.

DSC 5583 Кекс з цуккіні



3. В окремій ємності злегка збиваємо яйця і масло.

DSC 5584 Кекс з цуккіні



4. Додаємо яєчну суміш до кабачків.

DSC 5585 Кекс з цуккіні



5. Добре перемішуємо.

DSC 5586 Кекс з цуккіні



6. Отриману масу викладаємо у форму для кексу 25х10, змащену маслом і прокладену пекарської папером, можна і без паперу, але з папером буде легше виймати готовий кекс з форми. Зверху кекс можна посипати кунжутом. Відправляємо в розігріту духовку приблизно на 60 хвилин.

DSC 5587 Кекс з цуккіні



7. Виймаємо готовий кекс з духовки, перевіряємо його готовність сірником. Повністю охолоджуємо його і тільки тоді виймаємо з форми, якщо кекс випікався у формі з папером, то можна аккураттно дістати кекс з форми. Почекати поки охолоне.

DSC 5594 Кекс з цуккіні



8. Все Чудовий кекс з цукіні готовий. З таким кесом можна нескінченно імпровізувати, додавши в нього риккотой або сир, горіхи, цукати, яблуко чи моркву. Цукіні в кексі практично не відчуваються, а тільки лише дають вологість і соковитість. Нарізати кекс краще в повністю остившем вигляді.

DSC 5599 Кекс з цуккіні





Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок