250 гр свіжого шпинату (або замороженого),
250 гр рікотти,
3 ст.л. кукурудзяного борошна,
2 яйця,
сіль,
масло, для змазування форми.
Купивши велику упаковку свіжого шпинату, ніяк не могла визначитися, що ж з ним зробити. Заглянувши в холодильник, виявила пів-банки рікотти. Недовго думаючи, вирішила приготувати дуже корисний і смачний сніданок. Шпинат досить багатий вітамінами, мінералами і мікроелементами. У ньому багато заліза і рослинного білка. Підвищений содеражанію заліза в шпинаті, робить його збудником діяльності підшлункової залози і стимулятором роботи кишечника. Це дієтично і дуже смачно
Інгредієнти:
1. Нагріваємо духовку до 180 градусів.
Моєму шпинат, даємо йому стекти. Там де довгі хвостики - відрізаємо їх.
2. Викладаємо шпинат на чисту сковороду, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні хвилин 7-10.
3. Перекладаємо шпинат в тарілку і трохи розминаємо його виделкою.
4. В окремій ємності злегка збиваємо яйця виделкою.
5. Додаємо яйця, борошно і сіль до шпинату. Перемішуємо.
6. Додаємо рикотту. Ретельно перемішуємо.
7. Змащуємо форму рослинним маслом. Викладаємо суміш, і випікаємо близько 30-40 хвилин.
8. Стежимо, щоб низ запіканки не підгорів. Виймаємо з духовки і даємо запіканці трохи охолонути.
9. Подавати можна зі сметаною, йогуртом або вершками.