Запіканка з рікоттою і шпинатом

Другі страви

 DSC 5556 Запіканка з рікоттою і шпинатом


250 гр свіжого шпинату (або замороженого),

250 гр рікотти,

3 ст.л. кукурудзяного борошна,

2 яйця,

сіль,

масло, для змазування форми.


Купивши велику упаковку свіжого шпинату, ніяк не могла визначитися, що ж з ним зробити. Заглянувши в холодильник, виявила пів-банки рікотти. Недовго думаючи, вирішила приготувати дуже корисний і смачний сніданок. Шпинат досить багатий вітамінами, мінералами і мікроелементами. У ньому багато заліза і рослинного білка. Підвищений содеражанію заліза в шпинаті, робить його збудником діяльності підшлункової залози і стимулятором роботи кишечника. Це дієтично і дуже смачно


Інгредієнти:

DSC 5527 Запіканка з рікоттою і шпінатом



1. Нагріваємо духовку до 180 градусів.

Моєму шпинат, даємо йому стекти. Там де довгі хвостики - відрізаємо їх.

DSC 5528 Запіканка з рікоттою і шпінатом



2. Викладаємо шпинат на чисту сковороду, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні хвилин 7-10.

DSC 5530 Запіканка з рікоттою і шпінатом



3. Перекладаємо шпинат в тарілку і трохи розминаємо його виделкою.

DSC 5534 Запіканка з рікоттою і шпінатом



4. В окремій ємності злегка збиваємо яйця виделкою.

DSC 5535 Запіканка з рікоттою і шпінатом



5. Додаємо яйця, борошно і сіль до шпинату. Перемішуємо.

DSC 5536 Запіканка з рікоттою і шпінатом



6. Додаємо рикотту. Ретельно перемішуємо.

DSC 5537 Запіканка з рікоттою і шпінатом



7. Змащуємо форму рослинним маслом. Викладаємо суміш, і випікаємо близько 30-40 хвилин.

DSC 5538 Запіканка з рікоттою і шпінатом



8. Стежимо, щоб низ запіканки не підгорів. Виймаємо з духовки і даємо запіканці трохи охолонути.

DSC 5550 Запіканка з рікоттою і шпінатом



9. Подавати можна зі сметаною, йогуртом або вершками.

DSC 5554 Запіканка з рікоттою і шпінатом





Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок