Гречана каша з грибами

Сніданок, Обід, Другі страви

9 Гречана каша з грібамі

1 чашка гречки (чашка = 240мл),

2 чашки води,

400 гр печериць,

1 цибулина,

1 пучок петрушки,

2 ст.л. оливкової олії,

сіль.


Один з моїх найулюбленіших гарнірів, рецепт якого я підгледіла у всім відомій млинцевій «Теремок». Якщо врахувати, що гречка в Домінікані велика рідкість, гарнір цей для мене стає ще улюбленішими. Готувати його гранично просто і швидко. Таке блюдо прекрасно подавати як гарнір, так і як самостійне блюдо.


Інгредієнти:

11 Гречана каша з грібамі



1. Спочатку варимо гречку. Співвідношення 2 чашки води і 1 чашка крупи - бездоганне. У киплячу підсолену воду висипаємо гречку і зменшуємо вогонь на мінімальний. Важливий момент: висипання у воду крупу НЕ перемішуємо до самого закінчення варіння.

2 Гречана каша з грібамі



2. Варимо до тих пір, поки вода повністю не википить. Перевірити скільки википіло води можна ножем, трохи відсунувши кашу, дивимося на дно. Якщо вода повністю википіла, вимикаємо вогонь і накриваємо готову кашу кришкою.

5 Гречана каша з грібамі



3. Поки каша вариться, нарізаємо гриби і цибулю.

3 Гречана каша з грібамі



4. Обсмажуємо цибулю в невеликій кількості олії (краще оливкової), поки цибуля злегка не підрум'яниться.

6 Гречана каша з грібамі



5. Додаємо гриби і продовжуємо смажити приблизно 5-7 хвилин.

8 Гречана каша з грібамі



6. Дрібно нарізаємо петрушку.

4 Гречана каша з грібамі



7. Далі все дуже просто: додаємо гриби і петрушку до гречки і акуратно все перемішуємо. Все

9 Гречана каша з грібамі



Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок