Мінестроне

Перші страви

DSC 4475 Мінестроне


450 гр консервованої білої квасолі,

125 гр або 7 смужок бекону,

2 середніх картоплі,

3-4 стебла селери,

1 велика цибулина,

1 гострий перчик,

1 червоний солодкий перець,

1 кабачок,

125 гр стучковой квасолі,

1 чашка (250 мл) зеленого горошку, свіжий або заморожений,

2 великих помідори,

800 мл томатного соку або консервованих помідор без шкірки,

2 зубчики часнику,

12 листочків свіжого базиліка,

60 мл оливкової олії,

сіль,

свежмолотий чорний перець,

Пармезан або Швейцарський сир.


Мінестроне - італійський овочевий суп, часто з додаванням макаронів або рису. Основні компоненти включають в себе боби, цибуля, селера, морква і помідори. Але строгого набору овочів у цьому супі немає і звичайно готується з сезонних овочів. Він може бути як вегетаріантскій так і на м'ясному бульйоні.

Мінестроне є одним з наріжних каменів італійської кухні, і готується майже так само часто, як паста або піца. Цей рецепт я знайшла в книзі французького шеф-кухаря і ресторатора, одного з найбільш відомих кухарів XX століття, Поля Бокюза. Треба сказати, що це мій улюблений суп, і я випробувала масу варіантів, але варіант з цієї книги мені сподобався найбільше, хоча й не обійшлося без маленьких змін і доповнень з вже улюблених раніше рецептів.


Інгредієнти:

DSC 4444 Мінестроне



1. Нарізаємо всі овочі кубиками. Гострий перчик чистимо від насіння, дрібно нарізаємо.

DSC 4447 Мінестроне



2. Ділимо овочі на дві суміші. Перша суміш: цибуля, селера, гострий перець.

DSC 4449 Мінестроне



3. Друга суміш: картопля, червоний солодкий перець, зелений горошок, стручкова квасоля, кабачок.

DSC 4450 Мінестроне



4. Нарізаємо бекон.

DSC 4452 Мінестроне



5. Нагріваємо в каструлі оливкову олію, додаємо бекон. Смажимо пару хвилин на середньому вогні, стежимо, щоб бекон НЕ засмажити, а тільки розтопив жир. У вегетаріанському варіанті обходимося без бекону. Я готувала і так і так, скажу чесно - з беконом звичайно смачніше.

DSC 4453 Мінестроне



6. Додаємо першу суміш. Видавлюємо туди часник. Тушкуємо на повільному вогні 10 хвилин.

DSC 4454 Мінестроне



7. А поки чистимо помідори. Робимо хрестоподібні надрізи, заливаємо окропом, чекаємо хвилини 3.

DSC 4451 Мінестроне



8. Потім витягуємо з окропу, очищаємо від шкірки.

DSC 4458 Мінестроне



9. Перемелюємо помідори в блендері до повного пюре.

DSC 4459 Мінестроне



10. Добвляем помідори в каструлю, тушкуємо 5 хвилин.

DSC 4463 Мінестроне



11. У кого консервовані помідори - перемелює їх у блендері. У кого томатний сік. пропускаємо цей пункт.

DSC 4456 Мінестроне



12. Додаємо томатний сік в каструлю. Варимо ще 5 хвилин. Усе робимо на повільному вогні.

DSC 4464 Мінестроне



13. Додаємо другу суміш. Варимо 5 хвилин.

DSC 4465 Мінестроне



14. Додаємо квасолю, варимо ще 5 хвилин.

DSC 4468 Мінестроне



15. Доливаємо окропом повну каструлю. Солимо й перчимо. Варимо ще 10 хвилин. Даємо супу трохи покипіти. Вимикаємо. Суп готовий. В оригіналі рецепта, в самому кінці, можна додати дрібно поламані спагеті. Я не додавала.

DSC 4470 Мінестроне



16. Дрібно нарізаємо листочки базиліку.

DSC 4467 Мінестроне



17. При подачі на стіл посипаємо листочками базиліку і сиром, в моєму випадку був Швейцарський.

DSC 4483 Мінестроне





Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок