Домашні круасани

Десерти, Рецепти для дітей

Домашніе круасани рецепт


Домашні круасани рецепт


Про французьких круасанів чули багато хто. Щоб спробувати таку страву, зовсім не обов'язково відвідувати Францію, адже можна приготувати його будинку. Хочете круасани з шоколадом, традиційні або з сиром? Тоді пропонуємо рецепт, завдяки якому повітряні круасани порадують вас відмінним смаком листкового тіста.


Готуються вони просто. Випічка вийде смачною і ситної. Крім того, круасани, зроблені будинку, є дешевою випічкою. Може здатися, що це складно, однак ви переконаєтеся в зворотному, якщо приготуєте їх.


Інгредієнти до рецепту:



  • Борошно пшеничне 450 г

  • Дріжджі 8 г

  • Цукор (пісок) 60 г

  • Яйце куряче 2 шт.

  • Масло вершкове 180 г

  • Олія соняшникова 20 г

  • Сіль поварена 5 г


Готуємо домашні круасани (рецепт з фото)


Розведіть дріжджі в теплій воді, дайте їм постояти близько 10 хв., потім перемішайте. Потім просійте борошно і висипте в глибоку миску. Вершкове масло треба розім'яти, розтерти з борошном. Тепер додайте яйце, цукор, сіль, дріжджі і вимісити еластичне тісто (місите 15 хвилин).


Посипте стіл борошном, потім розкачайте тісто. Масло, що необхідно розім'яти і розділити на кілька частин. Намажте 1/3 вершкового масла на 2/3 тіста з допомогою столової ложки і відступіть від краю тіста 3 см. Масло має складатися з маленьких грудочок, а не повністю розтанути. Несмазанная поверхню загорніть на половину змащеній поверхні і прикрийте залишилася поверхнею. Вийде 3-хслойную прямокутник 17 на 20 см. Краї добре заліпіть руками, щоб не вилізло масло.


Домашніе круасани рецепт


Тісто розгорніть вправо на 90 градусів і знову розкачайте в прямокутник 50 на 20 см. Тепер акуратно перекладіть його на лист пергаменту, накрийте 2-м листом, далі поверніть навпіл, накрийте рушником і покладіть в холодильник на півгодини. Потім перекладіть його на стіл, посипаний борошном. Потім повторіть попередню дію 2 рази.


Домашніе круасани рецепт


Повторіть ще 3 рази попередню процедуру, однак без масла. Тісто покладіть в холодильник лише після 3-го повтору.


Домашніе круасани рецепт


Тепер треба розкачати тісто в прямокутник 52х30 см, накрити рушником, залишити на 10 хвилин. Далі розріжте його вздовж навпіл, а потім кожен пласт на 8 трикутників, підставою в 13 см. Поверніть з трикутників круасани, покладіть їх кінчиком вниз на деко, змащене маслом, і надайте їм форму півмісяця. Кладіть круасани на відстань один від одного в 5 см. Змастіть яйцем, залишите на 40 хвилин (краще в шафі або холодної духовці). Розігрійте духовку до 220 градусів і випікайте круасани 20 хвилин.


Домашніе круасани рецепт


Круасани готові Приємного апетиту і залишайтеся з нами. ;)


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок