Соус Болоньєзе

Соуси

DSC 3197 Соус Болоньезе


500 гр м'ясного готового фаршу,

500 мл томатного соусу для пасти,

2 ст.л. томатної пасти,

пучок петрушки,

1 цибулина,
3 зубчики часнику,

1 ст.л. сухого орегано,

200 мл жирних вершків,

оливкова олія,

сіль,

мелений чорний перець,

мускатний горіх,

300 гр фарфалле.


Соус Болоньєзе є м'ясним соусом для макаронів, родом з Болоньї, Італія. Він традиційно використовується для тальятелле і є одним з двох соусів використовуються для приготування лазаньї. А мені він дуже подобається з фарфалле. У цьому рецепті я використовувала вже готовий фарш, що залишився від зраз.


Інгредієнти:

DSC 3184 Соус Болоньезе



1. Варимо макарони, як вказано на упаковці (у мене фарфалле). Дрібно нарізаємо луки часник.

DSC 3185 Соус Болоньезе



2. Обсмажуємо на оливковій олії до золотистого кольору.

DSC 3187 Соус Болоньезе



3. Додаємо фарш і вершки. Якщо у вас фарш сирий, то обсмажте його до готовності, постійно перемішуючи і розділяючи грудочки дерев'яною лопаткою, поки не зникне почервоніння м'яса. А тільки потім додаємо вершки. Добре перемішуємо і тушкуємо на маленькому вогні хвилин 10. Сливки не повинні закипіти.

DSC 3188 Соус Болоньезе



4. Додаємо соус, томатну пасту, петрушку і орегано.

DSC 3189 Соус Болоньезе



5. Добре перемешаваем. Тушкуємо ще 10 хвилин. Солимо, перчимо, додаємо мускатний горіх. Перемішуємо.

DSC 3191 Соус Болоньезе



6. Все Соус Болоньєзе готовий. Можна подавати до улюблених макаронів.

DSC 3194 Соус Болоньезе





Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок