Курячі рулетики з рікоттою в клярі

Вечеря, Другі страви, Страви з м'яса

 00 Курячі рулетики з рікоттою в клярі


4 курячі грудки без шкіри,

450 гр рікотти (або сиру),

4 зубчики часнику,

1 пучок петрушки,

сіль,

чорний перець,

масло для смаження;

для клярі:

1 чашка пива (чашка = 240мл),

1 чашка борошна,

2 яйця,

сіль.


Ідею цього рецепта я побачила у книзі Le Cordon Bleu, тільки в оригіналі рецепта ці рулетики варять, а мені більше подобається смажити їх в клярі. Кляр роблю на пиві, він виходить хрусткий і ароматний, як дріжджове тісто, а куряче філе виходить ніжним і запашним не тільки через клярі, а й через соковитою начинки.


Інгредієнти:

01 Курячі рулетики з рікоттою в кляре



1. Спочатку підготуємо кляр, щоб він добре настоявся, поки ми будемо займатися курячим м'ясом. Змішуємо пиво, яйця, борошно і дрібку солі. Добре вимішуємо віночком і прибираємо в сторону.

Тісто має вийде трохи густіше млинцевого тіста, якщо виходить рідко, додайте трохи борошна, і навпаки, якщо вийшло дуже густо, додаємо пиво.

1 Курячі рулетики з рікоттою в кляре



2. Розрізаємо половинку грудки.

2 Курячі рулетики з рікоттою в кляре



3. Злегка відбиваємо з двох сторін, особливо товсті краю. Солимо й перчимо.

3 Курячі рулетики з рікоттою в кляре



4. Робимо начинку: розминаємо рикотту (або сир) з дрібно нарізаною петрушкою і видавлюємо 4 зубчики часнику. Все добре перемішуємо. Якщо сир дуже сухий, то потрібно буде додати 1 ст.л. сметани. Солити не потрібно

4 Курячі рулетики з рікоттою в кляре



5. Викладаємо начинку на широку сторону шматка, приблизно 1 столову ложку.

4 Курячі рулетики з рікоттою в кляре



6. Звертаємо в рулетик від широкого краю до вузького. Закріплюємо зубочистками, щоб начинка була добре запечатана.

5 Курячі рулетики з рікоттою в кляре



7. З 4-х курячих грудок виходить 8 рулетиків.

6 Курячі рулетики з рікоттою в кляре



8. Нагріваємо масло в сковороді на вогні трохи більше середнього. Вмочуємо рулетики в клярі і викладаємо на сковороду. Обсмажуємо до золотистого кольору з усіх сторін, в загальній складності рулет повинен провести на сковороді не більше 10-12 хвилин.

7 Курячі рулетики з рікоттою в кляре



9. Все Акуратно виймаємо зубочистки з готових рулетиків і нарізаємо кільцями. На гарнір я приготувала рис з сальсою з папайї. М'ясо курки вийшло дуже соковите, ніжне й ароматне, завдяки сирною начинку з часником. Як варіант, замість петрушки можна використовувати будь-які інші ваші улюблені ароматні трави.

8 Курячі рулетики з рікоттою в кляре



Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок