Картопляні оладки (драники)

Сніданок, Другі страви

DSC 3281 Картопляні оладки (дранікі)
1 кг картоплі,

3 злегка збитих яйця,

1 середня цибулина,

60 гр пшеничного борошна,

1 ч.л. пекарського порошку,

120 мл рослинного масла (у мене канола),

сіль,

перець,

мускатний горіх,

яблучний соус.


Картопляні оладки, як правило, пов'язані з традиційними кухнями Люксембургу, Латвії, Литви, Австрії, Білорусі (драники), Німеччини, Польщі, України (як Деруни), Угорщини, Словаччини, Персії та Чехії, хоча й інші кухні (в тому числі Індія і Корея) мають схожі страви. У Німеччині, картопляні оладки, також дуже часто зустрічаються під назвами Reibekuchen або Kartoffelpuffer, їх їдять або солоними (як гарнір) або з солодким яблучним соусом. Рецепт саме цих оладок (з яблучним соусом), який випадково був виявлений в книзі On Cooking (стор. 810), я і покажу вам. Все геніальне - просто Я була чимало здивована, коли знайшла цей рецепт у професійній кулінарній книзі, пораділа звичайно. Нічого складного, все ті ж наші рідні деруни, от тільки з приємним солодким поєднанням.


Інгредієнти: DSC 3269 Картопляні оладки (дранікі)



1. Чистимо картоплю і натираємо його на крупній тертці.

DSC 3270 Картопляні оладки (дранікі)



2. Додаємо в картоплю яйця, дрібно нарізану цибулю, борошно, змішане з пекарського порошку, мускатний горіх, сіль, перець.

DSC 3271 Картопляні оладки (дранікі)



3. Добре все перемішуємо. DSC 3272 Картопляні оладки (дранікі)


4. Нагріваємо масло в сковороді. Руками формуємо оладки, злегка віджимаючи зайву рідину, і випікаємо на середньому вогні до золотистого кольору.

DSC 3279 Картопляні оладки (дранікі)



5. З кожного боку.

DSC 3281 Картопляні оладки (дранікі)



6. Все Картопляні оладки або деруни, як вам більше завгодно, готові. Швидко, просто і дуже смачно із солодким яблучним соусом, який можна зробити заздалегідь або під час приготування дерунів.





Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок