Пісочне печиво

---

DSC 2904 Пісочне печенье


250-300 гр пшеничного борошна,

200 гр несолоного вершкового масла (кімнатної температури),

100 гр цукру,

2 жовтка ( 1 жовток для змазування),

щіпка солі,

кунжут для посипання.


Вважається, що печиво з'явилося в 7м столітті, в Персії (нині Іран). Це була одна з перших країн, яка культивувала цукор (розкішні торти і тістечка були добре відомі в Перської Імперії). Цукор поширився в Персії, а потім на Східному Середземномор'ї. Методи приготування їжі та інгредієнти з Аравії поширилися на Північну Європу через територію мусульманського завоювання Іспанії. А вже в 14-м столітті, печиво було поширене в усіх верствах суспільства, по всій Європі, від королівської кухні до вуличних торговців.

Пісочне печиво - це дуже смачне розсипчасте печиво, таке зовсім дитяче та рум'яне. Тут я вам покажу найпростіший, і можна сказати базовий рецепт, який зазвичай включає в себе борошно, масло, цукор і жовтки.


Інгредієнти:

DSC 2891 Пісочне печенье



1. Просіваємо борошно та сіль у миску, додаємо туди масло і цукор. Швидко вимішуємо руками.

DSC 2893 Пісочне печенье



2. Повинні вийде ось такі крихти.

DSC 2894 Пісочне печенье



3. Додаємо жовтки і вимішуємо остаточно. Звертаємо вийшло тісто в кулю, загортаємо його в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 1 годину.

DSC 2895 Пісочне печенье



5. Далі все просто Нагріваємо духовку до 180 градусів. Виймаємо тісто з холодильника, даємо йому постояти ще хвилин 15. Викочуємо тісто завтовшки 3-4 мм, вирізаємо печиво коханої формочкой. Кладемо печиво на змащене маслом деко, змащуємо жовтком (можна жовток 1 ст.л. води). Можна посипати зверху кунжутом або цукром. Я посипала і тим і тим. І відправляємо в духовку хвилин на 15-20. Поглядайте, ступінь румяности визначайте на ваш смак.

DSC 2897 Пісочне печенье



6. Все Перекладаємо печиво на тарілку. Чекаємо поки трохи охолоне.

DSC 2908 Пісочне печенье



6. Печиво вийшло дуже розсипчасте, ніжне, солодке і ароматне, а вершковий запах випічки распостранилась по всій квартирі. І поки печиво ще тепле, зі склянкою холодного молока, абсолютно чудово, зовсім як в дитинстві

DSC 2901 Пісочне печенье





Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок