Пиріжки з грушами

Випічка, Десерти

DSC 2043 Пиріжки з грушамі

Для тіста (600 гр):

400 гр борошна,

200 гр холодного несолоного вершкового масла, 2 яйця,

4 ст. ложки цукрової пудри,

пів чайної ложки солі,

столова ложка лимонного соку,

4 столових ложки крижаної води,


для начинки:

4 груші (в оригіналі рецепта зелені яблука),

1 ст. л. білого цукру,

1 ст. л. вершкового масла,

1 ст. л. коричневого цукру,

1 паличка кориці (можна замінити порошкової),

цедра і сік половини лайма (або лимона).


Так вийшло, що в мене завалялися в холодильнику 4 груші, ще й різних сортів. Їсти їх вже не хотілося, вирішувала їх спекти. Шукала рецепт випічки з грушами, але натрапила на рецепт пиріжків з яблуками, вирішила, що з грошима теж буде чудово. Рецепт цих пиріжків абсолютно незрівнянний, і чудовий тим, що в цих пиріжках дивовижне тонке пісочне тісто, і багато соковитої солодкої фруктової начинки, все як я люблю в яблучної (в даному випадку грушевої) випічці. Велике спасибі за рецепт Белонікі.


Інгредієнти:

DSC 2003 Пиріжки з грушамі



1. Відміряємо 4 ст. л. води і прибираємо її в морозилку. Нам потрібна крижана вода. Потім починаємо займатися тістом, змішуємо борошно, цукрову пудру і сіль.

DSC 2005 Пиріжки з грушамі



2. Нарізаємо масло кубиками. Додаємо в борошно половину масла. Акуратно перетираємо в крихту.

DSC 2006 Пиріжки з грушамі



3. Додаємо масло, що залишилося і перетираємо остаточно.

DSC 2007 Пиріжки з грушамі



4. Повинні вийде дрібні грудочки.

DSC 2009 Пиріжки з грушамі



5. Збиваємо яйця, додаємо до них нашу крижану воду і сік лимона. Перемішуємо.

DSC 2010 Пиріжки з грушамі



6. У центрі робимо ямку і по частинах вливаємо рідину. Розтираємо тісто, поки воно не перетвориться на щільний ком. Увага У мене вийшло більше.

DSC 2011 Пиріжки з грушамі



7. Викладаємо тісто на посипану злегка борошном поверхню і вимішуємо до абсолютної однорідності. Робимо кульку. Загортаємо в плівку. І на годину відправляємо в холодильник.

DSC 2012 Пиріжки з грушамі



8. Поки тісто «доходить», робимо начинку. Чистимо груші (або яблука), видаляємо серцевину, нарізаємо невеликими кубиками. Додаємо білий цукор (якщо у вас зелені яблука, цукру потрібно більше, близько 2х ст. Л.), У мене були дуже солодкі груші, тому весь цукор я збавила вдвічі. Додаємо сік і цедру лимона. Акуратно перемішуємо.

DSC 2014 Пиріжки з грушамі



9. У сковороді з анти-прігарная покриттям розтоплюємо масло, додаємо коричневий цукор (в оригіналі рецепта мед).

DSC 2016 Пиріжки з грушамі



10. Кидаємо груші (або яблука) і добре їх перемішуємо. Кладемо корицю. Якщо у вас немає палички кориці, сміливо замініть її порошкової, приблизно пів чайної ложки буде достатньо.

На невеликому вогні Томім хвилин 5-10 (якщо зелені яблука, то 10-15). Потім відставляємо в сторону і даємо начинці охолонути.

DSC 2023 Пиріжки з грушамі



11. Виймаємо тісто розгортаємо і вирізаємо кружечки для наших формочок. Я їх печу у формі для кексів. Один кружечок більше в діаметрі на пару сантиметрів, другий для закривання пиріжка, такий же як діаметр формочки. Я розкачувала кожен гурток окремо, відщипуючи потрібну кількість тіста, так виявилося зручніше і акуратніше.

DSC 2024 Пиріжки з грушамі



12. Змащуємо форму маслом, викладаємо тісто, спочатку ту формочку, що побільше в діаметрі.

DSC 2025 Пиріжки з грушамі



13. Викладаємо в неї начинку.

DSC 2026 Пиріжки з грушамі



14. Кружком поменше щільно запечатує верх пиріжка.

DSC 2027 Пиріжки з грушамі



15. Змащуємо пиріжки злегка збитим яйцем. Зверху можна прикріпити залишки тіста, зробивши з них листочки. Змащуємо їх яйцем теж. Обов'язково робимо дірочку для виходу пари в кожному пиріжку і прибираємо в попередньо розігріту до 200 духовку. Печемо хвилин 15-20, до золотистого кольору. У мене пішло все 25 хвилин. Особливості духовки)

DSC 2028 Пиріжки з грушамі



16. Все Пиріжки готові. Чекаємо кілька хвилин, щоб охолола форма.

DSC 2032 Пиріжки з грушамі



17. Ах Тонке пісочне хрустке тісто і багато соковитою і ароматною грушевої начинки, все це прекрасно поєднується з кулькою ванільного морозива Наступного разу спробую зробити їх з яблуками, впевнена, буде не менш смачно.

DSC 2040 Пиріжки з грушамі





Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок