Яблучний пиріг

Сніданок, Випічка, Десерти, Рецепти для дітей

DSC 1593 Яблучний пірог


Сирне тісто:

150 гр несолоного вершкового масла,

190 гр сиру,

2 ст. л. цукру, 265 гр борошна,


начинка:

4 яблука,
щіпка кориці,

1 ст. л. рому,

3 ст. л. коричневого цукру,

1 ст. л. борошна,

1 ч. л. ванильнойесенції,

лимонний сік.


Доброю погоди абсолютно достатньо для щастя, а в погану можна, наприклад, спекти яблучний пиріг. І ніякого додаткового сенсу не потрібно. Як у дитинстві. У нас сезон ураганів. Дощі та грози, з громом і блискавками. Грім звучить шикарно, ніби боги розсипають з гігантського мішка гиганскими картоплю, такий гуркіт неможливий, а блискавки звучать, як удар гігантського вогняного хлиста. Загалом поки боги розважаються, спечу простий яблучний пиріг.


Інгредієнти:

DSC 1482 Яблучний пірог



1. Тісто для пирога робимо заздалегідь, з вечора. Перемішуємо розм'якшене масло з цукром і сиром.

DSC 1515 Яблучний пірог



2. Просіваємо туди борошно.

DSC 1517 Яблучний пірог



3. Перемішуємо до утворення однорідної і дуже м'якого тіста.

DSC 1518 Яблучний пірог



4. Ділимо тісто на дві частини, скачуємо в кулю, надаємо йому плоску форму. Обмотуємо тісто харчовою плівкою і прибираємо його на ніч у холодильник.

DSC 1520 Яблучний пірог



5. Наступного дня спочатку готуємо начинку. Чистимо яблука від шкірки і насіння. Нарізаємо тонкими скибочками. Посипаємо цукром, корицею, і борошном. Збризгуємо лимонним соком, ромом і ванільною есенцією. Добре все перемішуємо і відставляємо в сторону. Нагріваємо духовку до 200 градусів.

DSC 1574 Яблучний пірог



6. Розкачуємо кожен диск тіста в коло товщиною приблизно 5 мм, поміщаємо один на форму, змащену маслом або накриту пекарської папером. Робимо бортики.

DSC 1575 Яблучний пірог



7. Викладаємо начинку гіркою.

DSC 1576 Яблучний пірог



8. Накриваємо начинку другим колом з тіста. Дуже щільно з'єднуємо краю, щоб не витік сік від начинки. Змащуємо верх яєчним желкі (розбавте трохи яєчний жовток водою). Зверху обов'язково потрібні надрізи для виходу пари. Прибираємо в духовку на 35-50 хвилин. Залежить від вашої духовки.

DSC 1579 Яблучний пірог



9. Все Подавати його бажано теплим і звичайно ж з кулькою ванільного морозива. Це шалено смачно

DSC 1610 Яблучний пірог





Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок