Баклажани з морквою, цибулею і часником на зиму. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Не хочеться, що б сезон овочів закінчувався, але, на жаль, на снігу овочі дозрівати не хочуть, тому, нам доводиться робити зимові заготовки. Поділюся рецептом салату з запечених баклажанів з часником та морквою, виходить смачна заготівля, спробуйте.

Інгредієнти:


  • Баклажан
    1 кг.

  • Морква
    2 шт.

  • Цибуля ріпчаста
    2 шт.

  • Часник
    1 головка

  • Перець червоний пекучий
    за смаком

  • Вода
    200 мл.

  • Оцет 9%
    100 мл.

  • Цукор
    2 ст. л.

  • Сіль
    1 ст. л.

  • Олія соняшникова
    30 мл.

Приготування:


Крок 1
Баклажани вибираємо молоді, з м'якою шкіркою, нарізаємо їх шматочками.
Баклажаны с морковкой, луком и чесноком на зиму
Крок 2
Висипаємо баклажани на деко змащене соняшниковою олією.
Баклажаны с морковкой, луком и чесноком на зиму
Крок 3
Запікаємо в духовці 20 хвилин, при температурі 200 градусів.
Баклажаны с морковкой, луком и чесноком на зиму
Крок 4
Поки готуються баклажани, моєму і стерилізуємо банки і кришки. У пароварці цей процес займає 7 хвилин, у нижній частині в киплячій воді лежать кришки, верхньої стерилізують банки.
Баклажаны с морковкой, луком и чесноком на зиму
Крок 5
Підготуємо овочі. Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.
Баклажаны с морковкой, луком и чесноком на зиму
Крок 6
Моркву і часник тремо на дрібну тертку.
Баклажаны с морковкой, луком и чесноком на зиму
Крок 7
Гострий перець нарізаємо тонкими смужками.
Баклажаны с морковкой, луком и чесноком на зиму
Крок 8
У стерильні банки викладаємо всі овочі шарами. Печені баклажани і гострий перець, цибулю і моркву з часником. Повторюємо ще раз в тому ж порядку і закінчуємо баклажанами.
Баклажаны с морковкой, луком и чесноком на зиму
Крок 9
Готуємо маринад. У каструлю наливаємо воду, оцет і масло, додаємо сіль, цукор і доводимо маринад до кипіння.
Баклажаны с морковкой, луком и чесноком на зиму
Крок 10
Велику каструлю вистилаємо рушником і ставимо банки з салатом, так, щоб вони не торкалися каструлі. Заливаємо по плечики гарячою водою. Киплячий маринад розливаємо по банках з салатом. Пастеризуем 15 хвилин і закручуємо стерильними кришками. Банки закутуємо в щось тепле і залишаємо до повного охолодження.
Баклажаны с морковкой, луком и чесноком на зиму
Готово!
Зимовий салат з баклажанів готовий, приємного апетиту.
Баклажаны с морковкой, луком и чесноком на зиму

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок