Торт «Тримирье» з черносмородиновим баваруа.. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


За основу взято рецепт тістечок із шоколадним мусом і черносмородиновим баваруа «Тримирье» блогера Ruletka. Мене особливо вразив колір крему баваруа з чорною смородиною, він асоціюється у мене з миром фентази.

Інгредієнти:


  • Білий бісквіт:

  • Яйця
    2шт

  • Цукор
    60гр

  • Борошно
    60гр

  • Ванільний цукор
    5гр

  • Шоколадний бісквіт:

  • Яйця
    2шт

  • Цукор
    60гр

  • Борошно
    50гр

  • Какао
    10гр

  • Ванільний цукор
    5гр

  • Вода
    100гр

  • Цукор
    50гр

  • Коньяк
    20гр

  • Шоколад 72%
    280гр

  • Вершки
    90гр

  • Масло вершкове
    30гр

  • Жовтки
    60гр

  • Коньяк
    10гр

  • Вершки 33%
    250гр

  • Баварський крем з чорною смородиною:

  • Молоко 3.2%
    250гр

  • Вершки 33%
    250гр

  • Цукор
    120гр

  • Смородина
    300гр

  • Ванільний єкстракт
    1ч.ложка

  • Желатин
    15гр

  • Вода
    4ст.ложки

  • Для прикраси:

  • Шоколад
    100гр

  • Збиті вершки

Приготування:


Для білого бісквіта: яйця збити з цукром і ванільним цукром до збільшення маси в 3 рази.
Торт «Тримирье» с черносмородиновым баваруа.
Додати в два прийоми борошно. Форму застелити папером для випічки, змастити маслом, вилити суміш. Форму кілька разів різко повернути за годинниковою стрілкою, щоб уникнути освіти горбик в бісквіті при випічці. Випікати при температурі 180 градусів 10-12 хв.
Торт «Тримирье» с черносмородиновым баваруа.
Охолодити на решітці.
Торт «Тримирье» с черносмородиновым баваруа.
Аналогічно випекти шоколадний бісквіт.
Торт «Тримирье» с черносмородиновым баваруа.
Для просочення змішати воду з цукром, прокип'ятити 5ми, додати коньяк, охолодити.
Торт «Тримирье» с черносмородиновым баваруа.
Для шоколадного мусу: нагріти вершки ( 90гр) з маслом до 90 градусів,
Торт «Тримирье» с черносмородиновым баваруа.
Потім ввести шоколад і розмішати до повного розчинення шоколаду. Коли температура суміші знизиться до 40 градусів, ввести жовтки і коньяк. Охолодити.
Торт «Тримирье» с черносмородиновым баваруа.
Охолоджені вершки збити до загусання і збільшення в об'ємі.
Торт «Тримирье» с черносмородиновым баваруа.
Вершки частинами ввести в шоколадну суміш, постійно перемішуючи.
Торт «Тримирье» с черносмородиновым баваруа.
Боки форми застелити папером для випічки, на дно покласти шоколадний бісквіт, просочити сиропом,
Торт «Тримирье» с черносмородиновым баваруа.
Вилити шоколадний мус, розрівняти.
Торт «Тримирье» с черносмородиновым баваруа.
Зверху покласти світлий бісквіт, злегка притиснути, просочити сиропом. Поставити форму в холодильник до застигання мусу.
Торт «Тримирье» с черносмородиновым баваруа.
Для баварського крему: смородину ( у мене свіжоморожена) подрібнити в блендері, потім протерти через сито.
Торт «Тримирье» с черносмородиновым баваруа.
Желатин залити 50гр води, дати набрякнути, потім розпустити на водяній бані. Молоко нагріти до 40 градусів. Жовтки розтерти з цукром. Влити поступово жовтки молоко, поставити на невеликий вогонь і, постійно помішуючи, довести суміш до загустіння ( не кип'ятити!). Ввести в суміш розпущений желатин, ванільний екстракт, розмішати і охолодити суміш до легкого желювання.
Торт «Тримирье» с черносмородиновым баваруа.
Ввести у суміш поступово смородинове пюре, перемішати.
Торт «Тримирье» с черносмородиновым баваруа.
Збити вершки і поступово ввести в смородиновий крем.
Торт «Тримирье» с черносмородиновым баваруа.
Вилити крем на світлий шар і поставити в холодильник на 3 години до повного застигання.
Торт «Тримирье» с черносмородиновым баваруа.
Прикрасити торт збитими вершками і шоколадними фігурками.Фото виконано ввечері при штучному освітленні.
Торт «Тримирье» с черносмородиновым баваруа.
А ось так виглядає шматочок торта сфотографований вдень при природному освітленні.
Торт «Тримирье» с черносмородиновым баваруа.

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок