Шоколадний торт з вафельним кремом. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Неймовірно смачний шоколадний торт з незвичайним вафельним кремом! Готувала його кілька разів поспіль з настійним проханням рідних і друзів. Цей торт варто спробувати, що б закохатися в нього раз і назавжди!

Інгредієнти:


  • Яйця
    3 шт

  • Жовтки
    8 шт

  • Мед
    15 г

  • Цукор
    200 г

  • Какао
    30 г

  • Крохмаль
    50 г

  • Борошно
    130 г

  • Розпушувач тіста
    2 ч. ложки

  • Крем:

  • Масло вершкове
    250 г

  • Шоколадно-горіхова паста Нутелла
    250 г

  • Цукор
    100 г

  • Білки курячі
    100 г

  • Вода
    35 мл

  • Вафлі з шоколадно-горіховою начинкою
    200 г

  • Шоколад чорний 75%
    150 г

  • Вершки 33%
    150 г

  • Молоко (для просочення коржів)
    200 мл

  • Вафельні коржі (для прикраси)
    2 шт

Приготування:


Крок 1
З'єднати яйця, жовтки, мед і збивати міксером, поступово збільшуючи швидкість, протягом 10 хвилин
Шоколадный торт с вафельным кремом
Крок 2
Борошно змішати з какао, крохмалем і розпушувачем тіста.
Шоколадный торт с вафельным кремом
Крок 3
Ввести в кілька прийомів борошняну суміш в яєчну, обережно розмішуючи лопаткою знизу вгору. Форму Ф - 24 см застелити папером для випічки, змастити маслом. Вилити тісто. Випікати при температурі 180 градусів 45 хвилин.
Шоколадный торт с вафельным кремом
Крок 4
Готовий бісквіт охолодити на решітці. Бісквіт бажано спекти заздалегідь і витримати в холодильнику 5-6 годин, попередньо загорнувши в харчову плівку. Після цього бісквіт добре ріжеться.
Шоколадный торт с вафельным кремом
Крок 5
Бісквіт розрізати на три пласта.
Шоколадный торт с вафельным кремом
Крок 6
Вафлі подрібнити блендером в крихту, але не дуже дрібно.
Шоколадный торт с вафельным кремом
Крок 7
В м'яке вершкове масло додати Нутеллу і збити міксером.
Шоколадный торт с вафельным кремом
Крок 8
Зварити сироп для меренги: 75 г цукру додати воду, закип'ятити і довести температуру до 121 градуси. Якщо термометра немає, довести сироп до стану, коли крапля сиропу затиснута між пальцями, розтягувалася на нитку. Білки збити з 25 г цукру в міцну піну. В кінці додасть тонкою цівкою гарячий сироп.
Шоколадный торт с вафельным кремом
Крок 9
У меренгу вмішати по 1 ст. ложці додати мясляно-горіхову суміш (залишити 2-3 ст. ложки суміші для прикраси).І потім крем частинами додати вафельну крихту.

Шоколадный торт с вафельным кремом
Крок 10
Збірка торта: пласти бісквіта просочити за допомогою кісточки гарячим молоком, переслоить товстим шаром крему, крім верхнього пласта. Боки торта також змастити кремом. Поставити торт в холодильник.
Шоколадный торт с вафельным кремом
Крок 11
Для ганаша нагріти вершки, але не до кипіння, зняти з вогню і додати поламаний на шматочки шоколад, розмішати до розчинення. Ганаш поставити в холодильник, що б він злегка загус. За допомогою лопатки змастити верх торта і боки ганашем. Для прикраси вафельні коржі розрізати на 16 прямокутників, на які за бажанням нанести візерунки розтопленим шоколадом. Приклеїти вафельні прямокутники з боків торта. Верх можна прикрасити горіхово-масляним кремом, меренгою або трояндочками з марципана. Фантазуйте!
Шоколадный торт с вафельным кремом
Готово!
Приємного апетиту!
Шоколадный торт с вафельным кремом

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок