Курячі котлетки з фаршу

Обід, Другі страви, Закуски, Страви з м'яса

 DSC 1367 Курячі котлетки з фаршу Муслін


1 кг курячого філе,

4 яєчних білка,

15 мл солі,

мускатний горіх за смаком,

білий перець за смаком, гострий червоний перець за смаком,

близько 600 мл жирних вершків,

Мірпуа.


Фарш Муслін, легкий як мус, робиться з м'яса і жирних вершків, продукти збиваються в блендері або міксером. Найчастіше до цієї суміші додають яєчні білки, щоб додати легкість і збагатити фарш. Найчастіше такий фарш роблять з риби, але так само можна приготувати його з телятини, свинини або курки. Пропорції риби або м'яса з яєчними білками і вершками дуже важливі: якщо яєчних білків занадто багато, то фарш стане жорсткий і гумовий; якщо ж білків недостатньо, то фарш НЕ БУДЕ злипатися і котлетки розваляться. Якщо занадто багато вершків, то фарш буде занадто м'який і котлетки розваляться під час приготування. Тут я покажу, як робити чудові котлетки з курки. Котлетки з курячого мусу виходять легкі, повітряні, з ніжним і делікатним смаком. Рецепт з книги «On Cooking» (стор. 994).


Інгредієнти:

DSC 1335 Курячі котлетки з фаршу Муслін



1. Перемелюємо філе в м'ясорубці.

DSC 1336 Курячі котлетки з фаршу Муслін



2. Відокремлюємо білки від жовтків.

DSC 1338 Курячі котлетки з фаршу Муслін



3. Далі в блендері або міксером починаємо збивати фарш. У мене дуже слабкий блендер, тому я використовую звичайний міксер.

DSC 1342 Курячі котлетки з фаршу Муслін



4. У міру збивання повільно додаємо білки, частинами. Після того як білки добавленни, починаємо додавати вершки. Вводимо їх тонкою цівкою, продовжуючи збивати міксером. Дивимося, щоб фарш став повітряний, схожий на мус, тут дуже важливо не перелити або недолити вершки.

DSC 1343 Курячі котлетки з фаршу Муслін



5. Приправляємо сіллю і приправами, перемішуємо.

DSC 1344 Курячі котлетки з фаршу Муслін



6. Далі ставимо грітися воду, в якій будуть варитися наші котлетки. Можна варити їх просто у воді, а можна додати Мірпуа, пертушкі, лавровий лист і чорний перець горошком, щоб смак котлеток став більш ароматний і насичений.

DSC 1345 Курячі котлетки з фаршу Муслін



7. Як тільки вода закипить - відправляємо Мірпуа у воду, нехай покипит небагато.

DSC 1346 Курячі котлетки з фаршу Муслін



8. Так як фарш дуже легкий і водушний, формувати його руками неможливо, формуємо котлетки двома столовими ложками.

DSC 1347 Курячі котлетки з фаршу Муслін



9. Акуратно опускаємо кожну котлетку в окріп, варимо до готовності. Готовність можна визначити по пружності котлетки: якщо котлетка занадто м'яка - вона не готова, буде готова лише коли стане більш пружна і тверда. Не переварити.

DSC 1352 Курячі котлетки з фаршу Муслін



10. З 1 кг фаршу виходить ось така гірка котлеток. Бульйон не виливайте, його можна заморозити і при необхідності зробити прекрасний соус.

DSC 1357 Курячі котлетки з фаршу Муслін



11. Все Ніжні, легкі, дійсно повітряні і дуже делікатні на смак котлетки готові. У книзі пропонують зробити до них соус на основі велюте, наприклад соус аллеманда, але мені вони сподобалися з устричним соусом і табаско.

DSC 1368 Курячі котлетки з фаршу Муслін





Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок