Торт «Мехіко». Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


За основу торта взяла рецепт мексиканського шоколадного бісквіту від Asdora. Інше нафантазувала на тему Мексики. Через брак їстівних кактусів прикрасила торт кактусами з ківі.

Інгредієнти:


  • Шоколадний бісквіт:

  • Борошно
    200гр

  • Сода
    1ч.ложка

  • Какао
    5ст.ложок

  • Цукор
    275гр

  • Масло вершкове
    175гр

  • Сметана
    80гр

  • Яйця
    2шт

  • Ванільний цукор
    10гр

  • Окріп
    125гр

  • Шоколадні краплі
    175гр

  • Цукор
    100гр

  • Вода
    125гр

  • Какао
    1/2ч.ложки

  • Перець червоний гострий
    трохи

  • Вершкове суфле:

  • Вершки 33%
    250гр

  • Йогурт
    350гр

  • Цукор
    2/3 склянки

  • Желатин
    10гр

  • Ванільний екстракт
    кілька крапель

  • Вершкове суфле зі шпинатом:

  • Шпинат заморожений
    100гр

  • Молоко
    100гр

  • Маршмелоу
    100гр

  • Сметана домашня
    150гр

  • Йогурт
    70гр

  • Желатин
    5гр

  • Цукор
    0.5 склянки

  • Коньяк (або текіла)
    20гр

  • Цедра лимона
    1ст.ложка

  • Шоколад чорний
    100гр

  • Вершки 15%
    60гр

  • Масло вершкове
    20гр

  • Для прикраси:

  • Ківі
    1шт

  • Мастика.

Приготування:


Для бісквіта змішати борошно, соду, какао, ванільний цукор.
Торт «Мехико»
Розм'якшене вершкове масло розтерти з цукром до білого, додати по одному яйця, постійно розмішуючи суміш міксером. Затії додати сметану, перемішати.
Торт «Мехико»
Ввести поступово сухі інгредієнти, перемішати, додати окріп, ще раз перемішати і ввести шоколадні краплі ( у мене поламаний шматочками кондитерський шоколад).
Торт «Мехико»
Роз'ємну форму застелити папером для випічки, змастити маслом, вилити суміш. Форму кілька разів різко повернути за годинниковою стрілкою, щоб уникнути освіти горбик в бісквіті при випічці.
Випікати в духовці при температурі 170 градусів 50 хв ( перевіряти дерев'яною шпажкою. Повністю остудити на решітці. Потім зняти форму.
Торт «Мехико»
Приготувати просочення: змішати воду, цукор і какао, прокип'ятити 5 хв, додати перець за смаком. Охолодити.
Торт «Мехико»
Бісквіт розрізати на два пласти, просочити сиропом. Боки форми застелити пергаментом, на дно покласти пласт бісквіта.
Торт «Мехико»
Желатин розділити на дві частини, залитий по 25гр води. Коли желатин набубнявіє, одну частину розпустити на водяній бані. Охолоджені вершки збити разом з йогуртом і цукром до загусання і збільшення в об'ємі. Розділити на 2 частини, одну частину поставити в холодильник, в другу ввести розпущений желатин.
Торт «Мехико»
Викласти суфле на бісквітний корж, поставити в холодильник для застигання на 30миню
Торт «Мехико»
Розморозити шпинат, додати молоко, прокип'ятити 5 хв. Потім подрібнити в пюре блендером.
Торт «Мехико»
До шпинатному пюре додати маршмелоу, прогріти на невеликому вогні до його розчинення, додати цедру апельсина, коньяк ( текілу), перемішати і охолодити.
Торт «Мехико»
Сметану збити з йогуртом і цукром до загусання. Ввести шпинатну масу і розбещений желатин.
Торт «Мехико»
Суфле зі шпинатом викласти на шар вершкового суфле, поставити в холодильник для застигання на 30 хв.
Торт «Мехико»
У другу половину вершкового суфле ввести розпущений желатин і викласти його на суфле зі шпинатом.
Торт «Мехико»
Накрити другим пластом бісквіта, знову поставити торт в холодильник на 1 годину для застигання суфле.
Торт «Мехико»
Підготувати ганаш: до подрібненого шоколаду додати вершки, масло, прогріти в мікрохвильовій печі або на водяній бані до розчинення шоколаду, перемішати до однорідної маси.
Покрити верх і боки торта ганашем, поставити торт на 20-30хв в холодильник.
Торт «Мехико»
Перед подачею прикрасити торт скибочками ківі і квіточками з мастики або за своїм бажанням.
Торт «Мехико»

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок