Торт для початківців кулінарів, але тим не менш дуже смачний і ніжний. Звертаю увагу на крем, він вариться на основі звичайного цільного молока та згущеного.
Інгредієнти:
Яйце
3 шт.
Цукор
0,5 скл. в тісто, 3 ст. л. крем
Борошно
0,5 скл. в тісто, 1,5 ст. л. крем
Молоко
1 склянка 250 мл
Молоко згущене
0,5 банки
Жовток
2 шт.
Шоколад чорний
50 р.
Какао порошок
1 ч. л.
Вершки для збивання
200 р.
Сода (погасити)
1 ч. л. без верху
Приготування:
Беремо 3 яйця і відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо в круту піну.
Поступово додаємо 0,5 склянки цукру.
Потім жовтки, борошно(дуже акуратно частинами перемішувати)і соду (погасити).
Форму (діаметр 20-22 см) вистилаємо папером для випічки, виливаємо тісто і ставимо в духовку, розігріту до 170-175 градусів хвилин на 35. Печемо до "сухої сірники".
Ось такий корж виходить.
Крем. Молоко з'єднуємо зі згущеним молоком. Добре перемішуємо і ставимо на плиту. Жовтки розтираємо з цукром і борошном, додаємо 2 - 3 ст. л. молока. Коли молоко закипить, вливаємо жовтково-цукрову суміш і варимо до загустіння.
Корж розрізаємо на дві частини і змащуємо кремом.
Поливаємо розтопленим шоколадом.
Прикрашаємо збитими вершками з какао. Можна і без них. Просто добре змастити боки торта кремом і посипати горіхами або печивом.
У розрізі.