Соус аллеманда

Соуси

DSC 0156 Соус Аллеманд


300 гр курячого велюте,

70 мл жирних вершків,

1 жовток,

1 ст. л. лимонного соку,

сіль, перець за смаком.


аллеманда - соус французької кухні. Він заснований на соусі Велюте (veloute), з додаванням яєчного жовтка і вершків, і заправлений лимонним соком. Veloute є одним з чотирьох основних соусів класичної французької кухні, як це определел Антуан Карем в своєму класичному тексті «Мистецтво французької кухні в 19-м столітті».


Інгредієнти:

DSC 0144 Соус Аллеманд



1. Розігрійте велюте на самому мінімальному вогні. Збийте віночком жовток і вершки. Тонкою цівкою влетівши до вершків 1/3 велюте, постійно помішуючи віночком.

DSC 0145 Соус Аллеманд



2. Влийте тонкою цівкою в залишився велюте вийшла суміш, так само постійно помішуючи віночком.

DSC 0148 Соус Аллеманд



3. Розігрійте соус на маленькому вогні. Не дайте йому закипіти

DSC 0150 Соус Аллеманд



4. Додайте в соус лимонний сік, посоліть і поперчіть. Добре перемішайте і зніміть з вогню.

DSC 0151 Соус Аллеманд



5. Все Дуже ніжний і кремовий, завдяки лимонному соку володіє тонким смаком, і насиченим - завдяки вершкам і желкі, всі разом поєднується в один чудовий соус. Він чудово прикрасить будь гаряче м'ясне блюдо, наприклад котлетки або стейк.

DSC 0157 Соус Аллеманд





Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок