300 гр курячого велюте,
70 мл жирних вершків,
1 жовток,
1 ст. л. лимонного соку,
сіль, перець за смаком.
аллеманда - соус французької кухні. Він заснований на соусі Велюте (veloute), з додаванням яєчного жовтка і вершків, і заправлений лимонним соком. Veloute є одним з чотирьох основних соусів класичної французької кухні, як це определел Антуан Карем в своєму класичному тексті «Мистецтво французької кухні в 19-м столітті».
Інгредієнти:
1. Розігрійте велюте на самому мінімальному вогні. Збийте віночком жовток і вершки. Тонкою цівкою влетівши до вершків 1/3 велюте, постійно помішуючи віночком.
2. Влийте тонкою цівкою в залишився велюте вийшла суміш, так само постійно помішуючи віночком.
3. Розігрійте соус на маленькому вогні. Не дайте йому закипіти
4. Додайте в соус лимонний сік, посоліть і поперчіть. Добре перемішайте і зніміть з вогню.
5. Все Дуже ніжний і кремовий, завдяки лимонному соку володіє тонким смаком, і насиченим - завдяки вершкам і желкі, всі разом поєднується в один чудовий соус. Він чудово прикрасить будь гаряче м'ясне блюдо, наприклад котлетки або стейк.