Ікра кабачкова з майонезом. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Дуже смачна і ніжна ікра виходить, а готується зовсім нескладно.

Інгредієнти:


  • Кабачок
    3 кг

  • Цибуля ріпчаста
    300 г

  • Морква
    300 г

  • Томатна паста
    250 г

  • Майонез (жирність 67%)
    250 г

  • Сіль
    50 г

  • Цукор
    100 г

  • Перець чорний мелений
    1 ч. л.

Приготування:


Крок 1
Кабачки краще вибирати не молоденькі, а зрілі, так як у них менше води. Чистимо кабачки і виймаємо серцевину з насінням. Нарізаємо кабачки великими шматками (щоб в м'ясорубку проходили). Моркву і цибулю теж чистимо й нарізаємо.
Икра кабачковая с майонезом
Крок 2
Пропускаємо через м'ясорубку кабачки, цибулю і моркву. Викладаємо в підходящу каструлю, додаємо томатну пасту, майонез, все добре перемішуємо. Майонез обов'язково вибираємо якісний. Доводимо до кипіння, періодично перемішуючи і варимо на повільному вогні приблизно годину.
Икра кабачковая с майонезом
Крок 3
Потім додаємо сіль, цукор, чорний мелений перець і варимо ще хвилин 20-30.
Икра кабачковая с майонезом
Крок 4
Готуємо банки (краще півлітрові, так як у відкритому вигляді потім ікру довго зберігати не можна), миємо їх і стерилізуємо. Для стерилізації можна використовувати духовку або мікрохвильову піч.
Икра кабачковая с майонезом
Крок 5
Гарячу ікру відразу розкладаємо в підготовлені банки і закатуємо кришками. Ставимо банки догори денцями і даємо охолонути в такому вигляді.
Икра кабачковая с майонезом
Готово!
Охолоджені банки з ікрою зберігаємо в холодному місці.
Икра кабачковая с майонезом

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок