Французькі млинчики з рікоттою

Сніданок, Десерти, Рецепти для дітей

DSC 9897 1 Французькі млинчики з рікоттой


1 чашка борошна (чашка = 240 гр),

1 і 1/2 чашки молока,

3 великих яйця,

1 ч. л. цукру,

2 ст. л. вершкового несолоного масла,

щіпка солі.


для начинки:

250 гр рікотти,

жменю родзинок, 2 ст. л. цукрової пудри.


для соусу:

жменю полуниці або лохини,

2 ст. л. цукрової пудри.


Рецепт цих французьких млинців мені полюбився з першого разу за простоту їх приготування. Цей рецепт досить вдалий, так як за всі рази приготування, ще не було жодного млинця грудкою. Хоча млинчики і виходять дуже тоненькі і ніжні, вони чудово підходять, для того щоб подавати їх зі всілякими начинками. Сегодя будуть млинці з рікоттою. Рікотта не зовсім сир, має солодкий присмаком, тому вона прекрасно підходить для приготування десертів і солодких начинок.


Інгредієнти:

DSC 9545 Французькі млинчики з рікоттой



1. Розтоплюємо вершкове масло і охолоджуємо в холодильнику (або морозилці). Нам потрібно розтоплене і охолоджене масло.

DSC 9549 Французькі млинчики з рікоттой



2. Поки масло остуджується, змішуємо борошно, цукор і сіль.

DSC 9550 Французькі млинчики з рікоттой



3. В окремій ємності збиваємо молоко і яйця.

DSC 9551 Французькі млинчики з рікоттой



4. Виливаємо половину молочної суміші в борошно.

DSC 9553 Французькі млинчики з рікоттой



5. Добре перемішуємо до однорідності.

DSC 9554 Французькі млинчики з рікоттой



6. Додаємо охолоджене масло. Перемішуємо.

DSC 9555 Французькі млинчики з рікоттой



7. Далі додаємо оставщиеся молочну суміш.

DSC 9556 Французькі млинчики з рікоттой



8. Добре перемішуємо вінчиком. Повинна вийти такої густоти маса.

DSC 9563 Французькі млинчики з рікоттой



9. Нагріваємо сковороду на середньому вогні, скроплюємо її маслом, краще використовувати масляний спрей, якщо немає спрею, тоді після того як сбризнулі сковороду і масло добре прогрілося, видаліть надлишки масла паперовою серветкою. Виливаємо на сковороду 1/4 чашки нашої молочної суміші.

DSC 9564 Французькі млинчики з рікоттой



10. Рівномірно розподіляємо тісто по сковороді, у мене велика сковорода для піци, але вона так само ідеально підійшла для випічки млинців, на ній я за допомогою дерев'яної палички круговими рухами розподіляю тісто рівним шаром. Якщо сковорідка звичайна - сковороду покриття, щоб тісто рівномірно розподілилася. Випікати млинець з цього боку приблизно 25 секунд.

DSC 9571 Французькі млинчики з рікоттой



11. Потім, як тільки краю блічіка почнуть корічневеть, швидко переверніть млинець з допомогою лопатки. Якщо ви все зробили вірно щодо тіста, у вас не буде жодного млинця грудкою, а будуть рівненькі, тоненькі і золотисті млинці.

DSC 9572 Французькі млинчики з рікоттой



12. Зі зворотного боку випікаємо близько 20 секунд, не більше, нам не потрібні пересушені млинці.

DSC 9574 Французькі млинчики з рікоттой



13. Знімаємо млинчик зі сковороди на блюдо. У мене вийшло рівно 14 млинчиків, нагадаю, що я користувалася мірної чашкою, об'ємом 1/4 чашки, дуже зручно.

DSC 9577 Французькі млинчики з рікоттой



14. Робимо начинку. Протираємо рикотту через сито. Заливаємо родзинки окропом на кілька хвилин.

DSC 9888 Французькі млинчики з рікоттой



15. Додаємо в рикотту 2 ст. л. цукрової пудри. Перемішуємо.

DSC 9890 Французькі млинчики з рікоттой



16. Зливаємо воду з родзинок. Якщо родзинки великий, можна його дрібно нарізати, я не дуже люблю великий родзинки в сир, тому завжди подрібнюю його, але можна і не подрібнювати. Змішуємо родзинки з рікоттою.

DSC 9891 Французькі млинчики з рікоттой



17. Далі мажемо половину млинчика начинкою, і звертаємо в треугольчек, як я показувала тут. Для соусу збиваємо полуницю з цукровою пудрою в блендері, якщо полуниця заморожена, можна підігріти соус на повільному вогні, так навіть смачніше. Прикрашаємо наш млинчик ягодами, які є в наявності, поливаємо соусом і подаємо гарячими до чаю з липи або зеленому чаю.

DSC 9900 Французькі млинчики з рікоттой





Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок