Угорський гуляш

Вечеря, Другі страви, Страви з м'яса

DSC 9743 Угорська гуляш


2,2 кг яловичини, порізаної великими кубиками (4х4),

900 гр ріпчастої цибулі (4-5 великих цибулин),

60 мл рослинного масла,

60 мл угорської паприки (близько 4 ст.л.),

3 зубчики часнику,

2 мл насіння кмину,

2 мл чорного меленого перцю,

сіль за смаком,

1 л білого бульйону,

120 гр томатної пасти.


Гуляш - це національне угорське блюдо. Традиційний гуляш готується в Угорщині всюди, і кожен кухар вносить свої корективи, що надає цьому, загалом-то, простонародному страві неповторний шарм. Всього існує близько 170 рецептів, розрізняються вони додаванням різних сортів паприки і зміною інгредієнтів. Цей рецепт взято з книги «On Cooking» (стор. 373).


Інгредієнти:

DSC 9719 Угорська гуляш



1. Дрібно нарізаємо цибулю і часник.

DSC 9721 Угорська гуляш



2. Нагріваємо каструлю з товстим дном, наливаємо масло, обсмажуємо цибулю до легкого золотистого кольору.

DSC 9722 Угорська гуляш



3. Додаємо до цибулі часник, паприку, сіль, перець, насіння кмину (у мене їх не виявилося, замінила на орегано).

DSC 9723 Угорська гуляш



4. Добре перемішуємо.

DSC 9724 Угорська гуляш



5. Змішуємо бульйон і томатну пасту, додаємо в каструлю. Добре перемішуємо.

DSC 9726 Угорська гуляш



6. Даємо закипіти. Зменшуємо вогонь до мінімуму.

DSC 9728 Угорська гуляш



7. Додаємо м'ясо. Готуємо, не накриваючи кришкою, близько 1-1,5 години, поки м'ясо не стане м'яке і ніжне.

DSC 9730 Угорська гуляш



8. Все Дуже ситний і смачний гуляш готовий. Паприка надає цьому блюду насичений колір і смак, тим самим сильно збуджуючи апетит. Посипаємо його зеленню і подаємо з улюбленим гарніром, картопляний гарнір, як мені здається, підійде сюди найкраще.


DSC 9747 Угорська гуляш





Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок