М'ясні кульки з яловичого фаршу під вершковим соусом

Вечеря, Другі страви, Страви з м'яса

 DSC 3054 М'ясні кульки з яловичого фаршу під вершковим соусом


1 кг яловичого фаршу,

1 цибулина (приблизно 125 гр),

30 гр несолоного вершкового масла,

60 гр свіжих хлібних крихт,

2 яйця,

сіль,

чорний перець,

мускатний горіх,

1 ч. л. цедри лимона або лайма,

500 мл бульйону (овочевий або яловичий),

125 мл жирних вершків,

2 ст. л. борошна.


Цей простий рецепт смачних і соковитих м'ясних кульок один з наших улюблених і постійних рецептів. Готувати гранично просто.


Інгредієнти:

 DSC 2974 М'ясні кульки з яловичого фаршу під вершковим соусом



1. Дрібно нарізаємо цибулю.

 DSC 2976 М'ясні кульки з яловичого фаршу під вершковим соусом



2. Обсмажуємо його, поки не стане м'який і прозорий.

 DSC 2977 М'ясні кульки з яловичого фаршу під вершковим соусом



3. Прибираємо цибулю в холодильник, щоб він добре охолов.

 DSC 2978 М'ясні кульки з яловичого фаршу під вершковим соусом



4. Додаємо у фарш цибулю, яйця, сіль, перець, мускатний горіх, цедру, хлібні крихти і масло.

 DSC 2980 М'ясні кульки з яловичого фаршу під вершковим соусом



5. Гарненько перемішуємо.

 DSC 2983 М'ясні кульки з яловичого фаршу під вершковим соусом



6. Формуємо невеликі кульки.

 DSC 2994 М'ясні кульки з яловичого фаршу під вершковим соусом



7. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Викладаємо кульки на деко і відправляємо в духовку на 15 хвилин.

 DSC 2995 М'ясні кульки з яловичого фаршу під вершковим соусом



8. Через 15 хвилин дістаємо кульки з духовки.

 DSC 3010 М'ясні кульки з яловичого фаршу під вершковим соусом



9. Розігріваємо вершки на водяній бані до гарячого стану.

 DSC 3015 М'ясні кульки з яловичого фаршу під вершковим соусом



10. Змішуємо гарячі вершки і гарячий бульйон. Я брала овочевий бульйон з кубика.

 DSC 3016 М'ясні кульки з яловичого фаршу під вершковим соусом



11. Акуратно перекладаємо м'ясні кульки в глибоке деко. Заливаємо сумішшю бульйону і вершків. І відправляємо в духовку ще на 20 хвилин.

 DSC 3019 М'ясні кульки з яловичого фаршу під вершковим соусом




12. Дістаємо кульки з духовки, зливаємо соус в окрему ємність.

 DSC 3035 М'ясні кульки з яловичого фаршу під вершковим соусом



13. Розтоплюємо вершкове масло в сковороді, кидаємо туди 2 ст. л. борошна, підсмажуємо борошно, злегка, в перебігу однієї хвилини.

 DSC 3036 М'ясні кульки з яловичого фаршу під вершковим соусом



14. Додаємо в сковороду наш вершковий соус і на повільному вогні варимо до загустіння. Я перелила СОСУС з сковорідки в зручну мисочку, щоб зручніше було помішувати. Готовий соус повинен вийти густий.

 DSC 3040 М'ясні кульки з яловичого фаршу під вершковим соусом



15. Все М'ясні кульки готові. Подавати гарячими, полив вершковим соусом. Так само добре подати до цих кульок брусничне варення.

 DSC 3056 М'ясні кульки з яловичого фаршу під вершковим соусом





Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок