З давніх пір розсольник вважається стравою російської кухні. Його можна готувати і з м'ясом, і з рибою, і з нирками, і з перловою крупою, і з рисом. Обов'язковим продуктом, що входять до розсольників є солоні, а не мариновані огірки, а також розсіл, які й надають особливого смаку рассольнику. Кількість води не вказуємо, тому що в склад рідини входить бульйон, вода, відвар бруньок і розсіл, які регулюємо за своїм смаком. Більше розсолу додамо, якщо любимо розсольник більш кисленьким. Більше відвару бруньок, якщо вам подобається смак нирок.
Інгредієнти:
Нирки телячі
400 г
Картопля
3 шт
Цибуля
1 шт.
Морква
1 шт
Огірки солоні
3 шт.
Корінь петрушки
1шт.
Свіжа зелень
1 пуч.
Огірковий розсіл
200 г
Бульйон
1л 500 мл
Сметана30%
за смаком
Сіль, перець
за смаком
Приготування:
Крок 1
Ми придбали телячі нирки.
Крок 2
У першу чергу потрібно зняти тонку плівочку, на якій багато жиру, який має специфічний запах. Нирки стають чистими.
Крок 3
Всередині кожної нирки проходять протоки, які бажано видалити. Потім нирки обов'язково замочити на три, чотири години в холодній воді, яку потрібно часто міняти. Це ми робимо для того, щоб видалити з нирок неприємний запах.
Крок 4
Потім нирки заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння і воду зливаємо. Заливаємо другий раз і знову доводимо до кипіння і знову зливаємо воду. Знову заливаємо і в третій воді варимо до готовності. Тим кого не турбує запах, можна варити у першій воді.
Крок 5
Солоні огірки чистимо від шкірки, якщо вона жорстка. Їх можна потерти на тертці з великими отворами, а також можна дрібно порізати. Порізані огірки відправляємо варитися в бульйон, туди ж і відправляємо і корінь петрушки, який попередньо почистимо.
Крок 6
картопля моєму чистимо і нарізаємо кубиками.
Крок 7
Викладаємо картоплю в каструлю і заливаємо холодною водою, води повинно бути стільки, щоб вона тільки покрила картоплю. Варити до готовності.
Крок 8
Цибулю і моркву дрібно нарізаємо і відправляємо пассероваться на рослинному маслі до готовності.
Готово!
всі з'єднуємо в каструлі з супом. Виливаємо огірковий розсіл і тільки після цього солимо і перчимо. При подачі в тарілку додаємо сметану і свіжу зелень.