Куряче філе в пікантному томатному соусі

Вечеря, Другі страви, Страви з м'яса

 DSC 2772 Куряче філе в пікантному томатному соусі


2-3 курячі грудки, розрізані навпіл,

сіль, перець,

2-3 ст. л. борошна для обсипання,

30 гр вершкового масла,

1 середня цибулина (близько 60 гр),

6 зубчиків часнику,

120 мл сухого Белог вина,

15 мл соку лайма (сік половини соковитого лайма),

180 гр очищених і порізаних томатів або консервованого томатного пюре,

120 мл курячого бульйону,

6 листочків базиліка.


Рецепт з книги «On Cooking» (стор. 485). Куряче філе по цьому рецепту виходить дуже ніжне й ароматне, завдяки пікантному смаку томатного соусу. Готується досить просто і швидко, а результат виправдовує очікування.


Інгредієнти:

DSC 2741 Куряче філе в пікантному томатному соусе


1. Філе помити, обсушити паперовим рушником, добре приправити сіллю і перцем свіжомеленим.

DSC 2742 Куряче філе в пікантному томатному соусе


2. Обваляти в борошні.

DSC 2744 Куряче філе в пікантному томатному соусе


3. У розігрітій сковороді розтоплюємо вершкове масло, викладаємо філе.

DSC 2747 Куряче філе в пікантному томатному соусе


4. Смажимо до готовності з двох сторін. Хвилин за 7-10 з кожного боку. Перевірити готовність дуже просто - проткніть курячу грудку гострим ножем в самому товстому місці, якщо випливає сік прозорий - філе готове.

DSC 2748 Куряче філе в пікантному томатному соусе


5. Поки філе смажиться, дрібно нарізаємо лук, часник і листочки базиліка.

DSC 2751 Куряче філе в пікантному томатному соусе


6. Прибираємо готове філе з сковороди.

DSC 2753 Куряче філе в пікантному томатному соусе


7. Додаємо в сковороду трохи олії (до того що залишилося від смаження), і смажимо на цьому маслі цибулю і часник до золотистого кольору.

DSC 2755 Куряче філе в пікантному томатному соусе


8. Додаємо вино і сік лайма.

DSC 2756 Куряче філе в пікантному томатному соусе


9. Відразу ж додаємо томати і бульйон (я використовувала бульйонний кубик, але якщо у вас є хороший курячий бульйон - сміливо додавайте його). На повільному вогні упарюємо соус до бажаної консистенції.

DSC 2768 Куряче філе в пікантному томатному соусе


10. Перед подачею на стіл в готовий соус викладаємо наше куряче філе, посипаємо базиліком, трохи підігріваємо на повільному вогні.

DSC 2771 Куряче філе в пікантному томатному соусе


11. Все Філе готове, подавати гарячим, з соусом. На гарнір добре підходить картопляне пюре або салат.

DSC 2800 Куряче філе в пікантному томатному соусе




Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок