Половина свіжого французького батона,
2 яйця,
цедра половини лайма чи лимона,
1 ч. л. цукру,
1 ч. л. ванильнойесенції,
1/2 чашки жирних вершків,
1/2 чашки молока,
трохи вершкового масла для смаження,
ягідне масло.
Французький тост - класичний смак дитинства. Легко приготувати, все гранично просто і ясно. Це швидкий, поживний і неймовірно смачний сніданок. Ці французькі тости трохи відрізняються від звичайних французьких тостів, зараз ви зрозумієте чому.
Інгредієнти:
1. Ви коли-небудь робили французький тост тільки з яєчними жовтками, без білків? Давайте спробуємо. Відокремлюємо, жовтки від білків. Суміш 50% на 50% молока і вершків називається half and half. Тут така не продається, тому просто змішуємо молоко і вершки і добавяляем до жовтків.
2. Туди ж додаємо цукор, ванільну есенцію, цедру і гарний настрій, змішуємо.
3. Нарізаємо хліб.
4. Вмочуємо хліб в яєчно-молочної суміші з двох сторін.
5. Викладаємо на деко.
6. Нагріваємо сковороду, додаємо трохи вершкового масла. Викладаємо хліб. Смажимо на середньому вогні.
7. Підсмажуємо до золотистого кольору.
8. Викладіть готові тости на блюдо. Тут ви можете побачити різницю між французькими тостами, приготовленими з цілими яйцями, і просто з яєчними жовтками: без білків у тостів немає підгорів, як часто трапляється із звичайними тостами, і ви так само можете помітити приємний жовтий колір, які дають жовтки. Крім того, немає яскраво-вираженого яєчного запаху, жовтки роблять тости просто м'якими і приємними на смак.
9. Тости готові, але я ще люблю поставити їх ненадовго в розігріту до 160 градусів духовку, просто щоб гарненько їх підігріти. Тому викладаємо тости на деко і відправляємо в духовку на кілька хвилин (5-10 хвилин достатньо).
10. Дістаємо наше ягідне масло, мммм, виглядає дуже смачно Зліва - полуничне, праворуч - чорнично-малинове.
11. Дістаємо готові гарячі тости з духовки.
12. Викладаємо на кожен тост по парі або одному кружечку улюбленого ягідного масла. Можна полити зверху кленовим сиропом або медом, буде ще солодше смачніше