Клафуті зі сливами

Випічка, Десерти

D7K 1021 Клафуті зі слівамі

500 гр слив,

4 яйця,

360 мл молока,

60 гр цукру,

60 гр борошна ,

5 мл ванільного екстракту,

цукрова пудра для присипки.


Клафуті - десерт, популярний у французькій провінції Луара. Це те ж саме, що і Кіш (пиріг із заварним кремом і начинкою). Фрукти з кісточкою, такі як вишня, слива або персик, а в ідеалі черешня, випікаються в заварний кремі з яєць і молока, потім подаються в гарячому, або остудженому до кімнатної температури вигляді. Цей рецепт взято з книги «On Cooking».


Інгредієнти:

D7K 1004 Клафуті зі слівамі



1. Розігріваємо духовку до 160 градусів.

Моєму сливи, відокремлюємо кісточки, обтираємо кухонним рушником, ріжемо шматочками і викладаємо у форму для випічки, форма повинна бути цільна, ні в якому разі не роз'ємна.

D7K 1007 Клафуті зі слівамі



2. Збиваємо яйця і молоко. Можна використовувати замість молока жирні вершки, але тоді буде набагато жирніше.

D7K 1010 Клафуті зі слівамі



3. Додаємо цукор, борошно і ванільний екстракт. Колличество цукру залежить від ваших ягід, якщо ягода недостатньо солодка, то цукру можна додати більше.

D7K 1014 Клафуті зі слівамі



4. Продовжуємо збивати віночком до однорідної маси.

D7K 1017 Клафуті зі слівамі



5. Заливаємо сливи отриманою масою і випікаємо протягом години-півтори, до тих пір поки не підрум'яниться до золотистого кольору.

D7K 1020 Клафуті зі слівамі



6. Все Клафуті зі сливами готово. Останній штрих - посипати цукровою пудрою або меленими фісташками. В ідеалі клафуті роблять з черешнею, але в Домініканській респобліке вона не водиться, тому зробила зі сливами, а взагалі можна з будь ягодою. Подавати теплим, в жарку погоду добре подавати з кулькою морозива.

D7K 1061 Клафуті зі слівамі





Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок