Простий томатний соус

Соуси

D7K 0884 Простий томатний соус

7-8 помідор середньої величини,

1 банка консервованих очищених і порізаних помідор,

1 цибулина,

3-4 зубчики часнику,

3 гілочки розмарину,

3 гілочки чебрецю,

1 лавровий лист,

1 ст. л. оливкової олії,

сіль, перець за смаком.


Цей свіжий і ароматний томатний соус є основою для дуже багатьох чудових страв і досить простий у приготуванні. Він прекрасно підійде для піци і пасти, так само добре підійде до м'яса і риби. Соус з розмарином і лавровим листом хороший для м'яса, а якщо робити його для птиці, то замість розмарину покладіть базилік.


Інгредієнти:

D7K 0824 Простий томатний соус



1. Моєму і робимо хрестоподібні надрізи на верхній частині помідора, щоб було легше знімати шкірку.


D7K 0825 Простий томатний соус



2. Заливаємо помідори окропом, отсавляем на кілька хвилин.

D7K 0828 Простий томатний соус



3. У цей час дрібно нарізаємо цибулю і часник.

D7K 0831 Простий томатний соус



4. Зливаємо окріп і знімаємо шкірку з помідор.

D7K 0832 Простий томатний соус



5. Шкірочка повинна зніматися дуже легко.

D7K 0834 Простий томатний соус



6. Відправляємо помідори в блендер.

D7K 0836 Простий томатний соус



7. Має вийти близько літра подрібнених помідор.

D7K 0837 Простий томатний соус



8. У каструлі на повільному вогні розігріваємо столову ложку оливкової олії, кидаємо туди часник, смажимо близько хвилини.

D7K 0839 Простий томатний соус



9. Додаємо цибулю, пасеруємо кілька хвилин до прозорості.

D7K 0845 Простий томатний соус



10. Потім додаємо консервовані помідори, чекаємо поки закипить. Усе робимо на малому вогні

D7K 0847 Простий томатний соус



11. Закипіло, додаємо подрібнені помідори, травички і лавровий лист.

D7K 0849 Простий томатний соус



12. Варимо близько години, періодично помішуючи. Соус повинен загуснути і зменшитися в об'ємі. Незадовго до готовності приправити сіллю і перцем за смаком, потім зняти з вогню.

D7K 0850 Простий томатний соус



13. Все Соус готовий. Можна використовувати його так, а можна перемолоти в блендері або протерти через сито до однорідності. Готовий соус може простояти в холодильнику кілька днів, а для подачі його потрібно лише розігріти.

D7K 0874 Простий томатний соус





Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок