Буряково-грибний салат. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Цей рецепт салату відрізняється від усіх раніше мною відомих салатів з буряком тим, що в ньому незвичне поєднання продуктів. Він має дуже яскравий і виражений смак.

Інгредієнти:


  • Буряк
    1 шт.

  • Печериці
    150 г

  • Цибуля
    2 шт.

  • Часник
    2 зубчики

  • Соняшникова олія
    за смаком

  • Оцет
    2 ст. л.

  • Сіль
    1.5 ч. л.

  • Цукор
    1 ч. л.

Приготування:


Крок 1
Отже, для початку ставимо варитися буряк до готовності. Це займе приблизно 40-50 хвилин. Але залежить і від того, яку ви хочете отримати буряк м'яку або трохи пружну і хрустку. Мені більше подобається другий варіант. Щоб буряк зберегла свій колір, необхідно додати в киплячу воду, де вариться буряк трохи цукру.
Поки вариться буряк, займемося підготовкою інших інгредієнтів. Очищаємо і дрібно ріжемо цибулю.

Свекольно-грибной салат
Крок 2
Гриби добре промиваємо і також ріжемо кубиками.
Свекольно-грибной салат
Крок 3
Обсмажуємо на сковороді спочатку цибулю до прозорості. Додаємо до нього гриби і смажимо їх приблизно 5-6 хвилин час від часу перемішуючи. В кінці додаємо 0.5 ч. л. солі.
Свекольно-грибной салат
Крок 4
Буряк остуджуємо, чистимо і нарізаємо дрібними кубиками.
Свекольно-грибной салат
Крок 5
Чистимо і ріжемо ще одну невелику цибулину дрібними кубиками. Подрібнюємо часник ножем.
Свекольно-грибной салат
Готово!
Додаємо часник, цибулю і остиглі гриби в буряк. Додаємо до них оцет, трохи соняшникової олії, солимо, сахарим. Ставимо салат в холодильник на кілька годин, щоб він настоявся.
Свекольно-грибной салат

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кулінарія" без кавичок