Шоколадний кекс

Випічка, Десерти

D7K 9334 Шоколадний кекс


187 г борошна,

198 г цукру,

28 г какао порошку,

7 г розпушувача тіста,

3 г солі,

5 мл яблучного оцту,

10 мл екстракту ванілі,

118 мл масло каноли (можна взяти будь-яку рослинну без запаху),

237 мл холодної води або неміцного кави.


Це чудовий рецепт вологого ніжного шоколадного кексу з книги «BakeWise» Shirley O. Corriher. Випікати в прямокутній формі 20Х20Х5 см або в маленьких порційних формочках, як вам більше подобається. Теплий кекс ідеальний з ванільним морозивом або збитими вершками. Спасибо за цей дивно простий рецепт Ліскі.


Інгредієнти:

D7K 9283 Шоколадний кекс



1. Встановлюємо деко в нижній третині духовки і включаємо її на 180 градусів.

Змішуємо разом борошно, цукор, какао порошок, розпушувач тіста і сіль.

D7K 9288 Шоколадний кекс



2. У суміші робимо три поглиблення - два маленьких і одна велика. В одне маленьке поглиблення вливаємо яблучний оцет, в інше екстракт ванілі, в велике поглиблення вливаємо олію. Зверху виливаємо холодну воду.

D7K 9290 Шоколадний кекс



3. І гарненько все перемішуємо до однорідності. Не соромтеся перемішувати, ми хочемо щоб в тесті виробився глютен, а то наш кекс буде розвалюватися.

D7K 9295 Шоколадний кекс



4. Виливаємо тісто у форму або кілька маленьких формочок і печемо близько 30 хвилин.

D7K 9296 Шоколадний кекс



5. Все Чекаємо поки трохи охолоне.

D7K 9306 Шоколадний кекс



6. Перекладаємо його на блюдо, можна посипати цукровою пудрою.

D7K 9317 Шоколадний кекс





Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "шашлик" без кавичок