Млинці з вівсяної муки

Сніданок, Десерти, Рецепти для дітей

009 Млинці з вівсяної мукі


1,5 чашки вівсяної муки (чашка = 240 мл),

1 ч.л. коричневого цукру (або білого),

1,5 ч.л. розпушувача,

щіпка солі,
1 чашка молока,

1,5 ст.л. рослинного масла (переважніше каноли),

2 великих яйця,

1 ч.л. ванільною есенції (або ванілін).


Млинці з вівсяної муки - це ідеальний і корисний сніданок. У цьому рецепті я використовую вже готову вівсяну муку, але її також можна приготувати з вівсянки швидкого приготування, просто змоловши її в блендері. Такі млинці найкраще подавати з варенням, джемом, згущеним молоком, йогуртом, кленовим сиропом або медом, додавши улюблених фруктів або ягід, посипавши горішками або шоколадною крихтою. Млинці з вівсяної муки будуть прекрасною альтернативою для тих, хто не переносить глютен і для тих, хто на дієті. Млинці виходять зовсім некалорійні, що досить до речі до літнього меню.


Інгредієнти:

019 Млинці з вівсяної мукі



1. Просіваємо всі сухі інгредієнти в миску: вівсяну муку, розпушувач, цукор, сіль.

19 Млинці з вівсяної мукі



2. В іншій мисці з'єднуємо всі рідкі інгредієнти: молоко, яйця, рослинне масло і ванільна есенція (якщо у вас ванілін або ванільний цукор, змішайте його з сухими інгредієнтами). Злегка збиваємо вінчиком.

28 Млинці з вівсяної мукі



3. Вливаємо рідкі інгредієнти в сухі.

39 Млинці з вівсяної мукі



4. Добре вимішуємо. Поки ми вимішуємо тісто, ставимо сковороду на вогонь, скроплюємо її рослинним маслом, даємо їй добре прогрітися.

48 Млинці з вівсяної мукі



5. І відразу починаємо випікати млинці. Наливаємо тісто на сковороду (я використовую мірну чашечку на 60 мл, так виходить близько 12 млинчиків). Чекаємо, поки на млинці з'являться пухирці.

58 Млинці з вівсяної мукі



6. І відразу перевертаємо лопаткою, смажимо ще близько 20-30 секунд.

67 Млинці з вівсяної мукі



7. Ось і все Я подавала їх з колечками бананів і мигдальними горішками, полив медом. Банани, горіхи і мед ідеально поєднуються за смаком, але можна подавати і з полуничним соусом або зі свіжими ягодами і медом або кленовим сиропом.

76 Млинці з вівсяної мукі



8. На мій погляд, до цих млинців можна додати щіпку кориці (у першому пункті), тоді буде ще ароматніше, особливо якщо подавати їх з яблучним джемом. А якщо в тісто додати апельсинової цедри, то подавати можна з апельсиновим варенням або свіжими апельсинами. А можна просто додати улюблених сухофруктів (ізюм, курага, чорнослив), теж прямо в тісто. Варіантів подачі дуже багато

83 Млинці з вівсяної мукі



Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок