Торт з курагою і сиром

Десерти

Торт з курагою і творогом


Цей тортик дитячий. Коли дитині набридне є один сир вранці, тоді замість нього рекомендуємо запропонувати йому даний торт, адже він смачний, а також корисний. У куразі є безліч корисних речовин, наприклад, калій. Калій необхідний людям, тому що стимулює роботу серця, покращує роботу мозку. А сир багатий кальцієм. До речі, готувати торт не складно. Ви отримаєте прекрасне поєднання з медового бісквіта, а також начинки з курагою і сиру. Ця страва дуже ніжне і припаде до смаку всім любителям солодкого.


Інгредієнти:


Для бісквіта:



  • 1 склянка борошна,

  • 3 яйця,

  • 1 ст.л. меду,

  • 1 ч.л. розпушувача,

  • 1/4 ч.л. соди,

  • 1 ст.л. рослинного масла,

  • півсклянки цукру.


Для начинки:



  • 400 г сиру,

  • 300 г кураги,

  • 1 ст.л. (З гіркою) желатину,

  • 500 мл апельсинового соку,

  • цукор - за смаком.


Готуємо торт з курагою і сиром


Спочатку приготуйте бісквіт: яйця збийте з медом і цукром. Змішайте борошно з водою, розпушувачем. Додайте туди масло, гарненько вимісіть. Тепер отримане тісто вилийте у форму, запікайте 40 хв. (До сухої зубочистки). Потім остудіть бісквіт і розріжте на 2 коржі.


Щоб зробити начинити, залийте желатин 200 мл соку, дайте набрякнути, потім розпустіть його. Залийте соком курагу, проваріть на повільному вогні, додайте півсклянки цукру. Тепер остудіть і пюріруйте блендером. Потім змішайте курагу з розпущеним желатином (половиною). Сир трохи збийте з цукром (сипте цукор за смаком). Влийте залишився желатин, перемішайте.


На перший корж (але не виймайте з форми) покладіть сир, дайте цьому шару застигнути 20 хв. в холодильнику. Потім зверху покладіть шар кураги. Наступний шар - знову сир. Далі другий корж, а зверху залийте торт масою з кураги.


Торт з курагою і сиром рецепт


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок