Фріттата з цукіні

Сніданок, Другі страви

007 Фріттата з цуккіні


3 невеликих цукіні,

4 яйця,

зелень (петрушка або кріп),

2 зубчики часнику,

3 ст.л. оливкової олії,

сіль,
перець.


Фритта? ту (фрітата; італ. frittata) - італійський ситний омлет, який готують з начинками з сиру, овочів, ковбаси чи м'яса. Це практично та ж сама іспанська тортилья, яку традиційно готують з картоплею.

У цьому варіанті ми використовуємо цукіні або кабачки, але як ви розумієте, варіантів фріттати безліч. Наприклад, традиційна селянська фріттата містить цибулю-порей і сир пармезан. Також, можна додати риккотой або моцарелу, будь-який сир на ваш смак, будь-яку зелень. Якщо хочете додати помідори, то їх спочатку потрібно буде позбавити від насіння і рідини, промакнуть паперовим рушником, щоб помідори вийшли сухі.


Інгредієнти:

017 Фріттата з цуккіні



1. Нарізаємо цукіні тонкими кільцями.

17 Фріттата з цуккіні



2. На сильному вогні нагріваємо оливкова олія в сковороді. Викладаємо туди цукіні і обсмажуємо, перевертаючи час від часу, приблизно 5 хвилин. У самому кінці додамо дрібно нарізаний часник.

37 Фріттата з цуккіні



3. Злегка збиваємо яйця з сіллю, перцем і зеленню.

26 Фріттата з цуккіні



4. Викладаємо цукіні в яйця і добре перемішуємо.

46 Фріттата з цуккіні



5. Збризгуємо ще гарячу сковороду рослинною олією і викладаємо туди яйця з цукіні. Накриваємо кришкою і смажимо на середньому вогні, поки краю не підрум'яняться.

56 Фріттата з цуккіні



6. Далі беремо тарілку, відповідну по діаметру сковороди. Накриваємо нею фріттату і, предержівая тарілку, перевертаємо сковороду догори ногами, так, щоб фріттата опинилася на тарілці і відразу ж викладаємо фріттату назад в сковороду (вона повинна легко зісковзнути з тарілки в сковорідку). Смажимо ще пару хвилин на середньому вогні, вже без кришки і перекладаємо на тарілку для подачі. Фріттата повинна також легко зісковзнути з сковорідки на тарілку.

65 Фріттата з цуккіні



7. Все Відмінний варіант ситного, корисного і незатратним за часом сніданку, а іноді й обіду. Я зазвичай готувала тортилью, але вона дуже ситна, через картоплі, а варінт з цукіні зовсім легкий і літній. При подачі можна полити сметаною або несолодким йогуртом.

74 Фріттата з цуккіні



Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок