Омлет з цукіні

Сніданок

5 Омлет з цуккіні


На 1 порцію:

2 яйця,

половина цукіні,

сіль,

3 гілочки кінзи (або будь-який інший зелені),

рослинне масло для смаження.


Я дуже люблю цукіні або, як його ще називають, «італійський кабачок». І не тільки за його корисні якості, яких дуже багато: цукіні є багатим джерелом калію, клітковини, фосфору і кальцію; завдяки легкій засвоюваності і низької калорійності цукіні є одним з найпопулярніших овочів у дієтах. Але й за його ніжний і соковитий смак. Існує тисячі рецептів з цукіні, цей один з найбільш простих і швидких. Такий омлет можна готувати хоч щоранку. Виходить дуже ніжно, смачно і корисно. Кінзу в даному рецепті можна замінити на петрушку, кріп або цибулю-порей, або зелений лук. Також, можна додати трохи натертої моркви або картоплі, тертого сиру і свежемолотого перцю. Загалом, експериментуйте скільки душі завгодно


Інгредієнти:

01 Омлет з цуккіні



1. Натираємо цукіні на крупній тертці.

1 Омлет з цуккіні



2. Додаємо яйця, крупно нарізану зелень, сіль.

2 Омлет з цуккіні



3. Перемішуємо виделкою або ложкою.

3 Омлет з цуккіні



4. Нагріваємо скороводку на середньому вогні. Змащуємо її олією (я використовую масляний спрей). Виливаємо яєчну суміш в сковороду. Смажимо на середньому вогні, поки низ добре не підрум'яниться.

Тепер потрібно перевернути омлет тим же методом, який я показувала в рецепті Іспанської тортильи. Кладемо зверху омлету відповідного діаметру тарілку і перевертаємо омлет зі сковороди на тарілку, акуратно І викладаємо омлет з тарілки назад в сковороду, омлет повинен як би зісковзнути з тарілки в сковороду. Смажимо ще пару хвилин.

4 Омлет з цуккіні



5. Все Перекладаємо омлет в тарілку, подаємо гарячим; можна з салатом з помідорів і кінзи. Омлет вийшов ніжний і повітряний, а який ароматний мммм

001 Омлет з цуккіні



6. А от варіант любителям моркви: цукіні навпіл з морквою. Виходить не менш смачно



Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "кухня" без кавичок