Курячий суп з брокколі

Сніданок, Вечеря, Перші страви, Супи

00 Курячий суп з брокколі


На 5ти літрову каструлю:

1 невелика курка (приблизно 1,5 кг),

1 велика або 2 невеликих моркви,

1 великий або 2 невеликих ріпчасті цибулини,

2 стебла цибулі порею,

4-6 стебел селери,

4 картоплини,

350 гр броколі,

2 ст.л. рослинного масла,

3 горошку чорного перцю,

1 лавровий листочок,

сіль,

перець.


Я варю курячий суп за цим рецептом все життя. Але заглянувши в книгу Le Cordon Bleu «Chicken», виявила, що метод приготування такого супу практично ні чим не відрізняється від мого, в книзі лише додавати не брокколі, а стручкову квасолю. Мені здається, буде добре і з квасолею, і з брокколі, а можна додати і те і те, виключивши картопля, тоді буде супер дієтичний варіант. І ще в рецепті йде вершкове масло, але я використовувала оливкова, але впевнена, що смачно буде і з тим і з тим маслом, тут вже на любителя. Суп виходить дуже ароматний і наваристий, саме те для легкого обіду.


Інгредієнти:

01 Курячий суп з брокколі



1. Підготуємо овочі для бульйону: нарізаємо половину моркви (або одну невелику) на Круна кубики, також, нарізаємо ріпчасту цибулю (половинку великого чи один невеликий) і беремо 2 стебла селери.

1 Курячий суп з брокколі



2. У каструлю кладемо курку, підготовлені овочі, 3 горошку чорного перцю і лавровий листочок. Заливаємо холодною водою. Доводимо до кипіння бульйон, зменшуємо вогонь і варимо на самому повільному вогні 40 хвилин, постійно знімаючи накип.

2 Курячий суп з брокколі



3. А поки, підготуємо овочі для супу. Нарізаємо моркву, селеру і ріпчасту цибулю невеликими кубиками.

3 Курячий суп з брокколі



4. Лук-порей нарізаємо кільцями.

4 Курячий суп з брокколі



5. Перевіряємо наш бульйон час від часу. Знімаємо накип.

5 Курячий суп з брокколі



6. Чистимо і нарізаємо картоплю на кубики. Відварюємо брокколі як я показувала в цьому рецепті. Овочі готові. Тепер залишилося дочекатися, поки доварити бульйон.

6 Курячий суп з брокколі



7. Вимикаємо бульйон. Виймаємо м'ясо, даємо йому охолонути.

7 Курячий суп з брокколі



8. Проціджуємо бульйон крізь сито. Все що було в бульйоні (овочі, горошок перцю, лавровий лист і селера) викидаємо.

8 Курячий суп з брокколі



9. Каструлю, де варився бульйон, ставимо на середній вогонь, наливаємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо туди підготовлені овочі, все, окрім брокколі і картоплі: морква, селера, ріпчасту цибулю і цибулю-порей. Перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин.

9 Курячий суп з брокколі



10. Додаємо картоплю. Перемішуємо. Тушкуємо ще 5 хвилин. Помішуємо, стежимо, щоб нічого не підгоріло.

10 Курячий суп з брокколі



11. А поки, відокремлюємо м'ясо від кісток і нарізаємо його на невеликі шматочки.

11 Курячий суп з брокколі



12. Заливаємо овочі бульйоном. Накриваємо кришкою і варимо на найменшому вогні ще 15 хвилин.

12 Курячий суп з брокколі



13. Додаємо м'ясо. Солимо й перчимо за смаком. Варимо ще 5 хвилин, вже без кришки.

13 Курячий суп з брокколі



14. Все Суп готовий. Брокколі кладемо в тарілку перед самою подачею. До цього супу прекрасно подати свіжі грінки з білого хліба або просто дуже свіжий білий хліб.

14 Курячий суп з брокколі



Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок