Бісквітно-фруктовий торт. Як приготувати з фото

Цікаві рецепти


Моя фантазія на тему літніх фруктових тортиків!

Інгредієнти:


  • Яйця
    4 шт

  • Цукор
    200 г

  • Борошно
    180 г

  • Розпушувач тіста
    2 ч. ложки

  • Вершково-сирний крем-суфле:

  • Вершки 33%
    250 г

  • Йогурт
    250 г

  • Сир 9%
    200 г

  • Цукор
    1 склянка

  • Желатин
    20 г

  • Білковий крем:

  • Білки
    2 шт

  • Цукор
    2/3 склянки

  • Вода
    3 ст. ложки

  • Персики
    3-4 шт

  • Желе "Персикове"
    1 пакетик

  • Кумкват зелений
    4-5 шт

  • Кокосова стружка
    за смаком

Приготування:


Крок 1
Бісквіт: 2 яйця збити з цукру, поставивши ємність з яйцями на каструлю з гарячою водою ( посуд з яйцями не повинна торкатися води) до збільшення в об'ємі в 3-4 рази протягом 6-7хв. Зняти яєчну суміш з водяної бані і обережно додати суміш борошна з розпушувачем, обережно перемішати до однорідної маси.
Бисквитно-фруктовый торт
Крок 2
Дно форми для випічки ( 26см) застелити папером для випічки, змастити маслом, вилити тісто, покрутити форму за годинниковою стрілкою. Випікати при температурі 170 градусів 25-30хв. Готовність перевіряти дерев'яною шпажкою. Охолодити, перевернувши бісквіт на ґрати
Бисквитно-фруктовый торт
Крок 3
Розрізати бісквіт на три пласта. Боки форми застелити папером для випічки, покласти пласт бісквіта.
Бисквитно-фруктовый торт
Крок 4
Желе розчинити у 250мл гарячої води, остудити до кімнатної температури. Персики очистити від шкірки і порізати кубиками ( 1 персик залишити для прикраси).
Для сирно-вершкового желе: збити вершки до стійких піків, додавши в кінці половину цукру. Желатин залити 50мл води, дати набрякнути і розпустити на водяній бані.

Бисквитно-фруктовый торт
Крок 5
Сир розтерти з цукром і ванільним цукром, додати йогурт, збити до однорідної маси. В кінці додати розпущений желатин.Потім додати збиті вершки, обережно перемішати.

Бисквитно-фруктовый торт
Крок 6
Викласти на бісквіт частину крему, зверху покласти наступний пласт бісквіта і змастити його тонким шаром сирно-вершкового крему. Третій бісквіт покласти на тарілку і теж змастити тонким шаром крему.
Бисквитно-фруктовый торт
Крок 7
Викласти порізаний кубиками персик і обережно залити охолодженим желе, поставити в морозилку на 5-10 хв для застигання желе.
Бисквитно-фруктовый торт
Крок 8
Потім на застиглий шар желе покласти третій бісквіт стороною, змащену кремом. Зверху викласти залишився крем, розрівняти. Поставити торт в холодильник на 10-15 хв.
Бисквитно-фруктовый торт
Крок 9
Для білкового крему спочатку зварити сироп з цукру і води. Варити до проби, коли крапля сиропу при разжатии пальців утворювала нитка. Охолоджені білки збити до стійких піків ( можна додати кілька крапель лимонного соку), в кінці, продовжуючи збивати влити тонкою цівкою сироп.Торт дістати з форми. Верх і боки змастити білковим кремом. Бока посипати кокосовою стружкою ( або розмеленими горіхами або печивом). Прикрасити у вигляді квітки тонко нарізаними скибочками персика і кумкватом.
Бисквитно-фруктовый торт
Готово!
Приємного апетиту!
Бисквитно-фруктовый торт

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смакота" без кавичок