Рибний суп Асорті

Перші страви, Супи

Рибний суп Ассорті


Рибний суп - корисна страва. Він покращує травлення, легко засвоюється і насичує організм корисними мікроелементами. Наприкінці варіння можете додати трохи морської капусти або креветки. Риба корисний продукт, особливо у вареному вигляді. Перед варінням збризніть її трохи лимонним соком. Замість форелі і койкана підійде будь-яка інша риба. Головне її добре почистити і вимити. Іноді продається вже чищена риба, але вона гірше. Готовий суп їжте відразу, поки він гарячий, залишки оговтується в холодильник.


Інгредієнти до рецепту:



  • 8-10 рибних голів або хвостів (у мене найчастіше від форелі і койкана)

  • 2 рибних тушки: 1 форель, 1 койкан

  • 1 цибулина,

  • 1 морквина,

  • 2-3 картоплі,

  • жменька рису,

  • базилік сушений,

  • петрушка свіжа,

  • лавровий лист,

  • чорний перець горошком,

  • сіль,

  • оливкова олія

  • І в тарілку кожному - 1 ст. ложку вершків 15% і чорний мелений перець


Готуємо рибний суп «Асорті»


У каструлю помістіть голови і хвости риби. Залийте їх чистою водою. Додайте лавр, сіль, горошки чорного перцю. Поставте каструлю на плиту, доведіть воду до закипання, і залиште рибні частини варитися протягом 15 хвилин.


Хвости і голови повинні надати аромат і смак бульйону. Вимкніть плиту і через 12 хвилин пропустіть бульйон через сито в глибоку тарілку. Риба з готового бульйону надалі не знадобитися.


Дно глибокої каструлі заповніть оливковою олією. Цибулю і моркву помийте і почистіть. Лук нашаткуйте шматочками середніх розмірів. Моркву наріжте кружечками. У розігріте масло викладіть овочі і смажте їх хвилин п'ять на середньому вогні. При цьому цибуля повинен стати майже прозорим, а морква трохи м'якше.


У каструлю з овочами додайте весь бульйон і збільште вогонь. Промийте під водою рис. Картоплю почистіть, помийте і наріжте великими скибочками. Коли бульйон закипить, додайте до нього рис з картоплею. Варіть суп на середньому вогні.


Помийте рибу, якщо потрібно, то почистіть її від луски. Розріжте кожну тушку на дві частини. Петрушку і якщо є кріп, помийте і наріжте, але не сильно дрібно. Коли картопля буде напівготових, додайте в суп рибні шматочки, зелень кропу і петрушки, і сушений базилік.


Проварите юшку ще протягом 5 хвилин. Знявши її після закінчення часу з вогню дайте трохи настоятися. Налийте суп в миски, притрусіть чорним перцем і додайте трохи вершків.


Рибний суп Асорті рецепт


Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  

Напишіть слово "смаколики" без кавичок